In atentia directorului Gradinii Zoologice din Chisinau

Stimate domnule director,

În contextul în care suntem convinşi că dumneavoastră înţelegeţi, în dimensiuni reale, importanţa covîrşitoare a momentelor istorice pe care le trăim după scoaterea Statului din captivitatea lui Plahotniuc, luînd în considerare că fiinţele umane, indiferent de ticăloşiile făcute, trebuie să se supună doar sancţiunilor legilor fără a le fi afectată condiţia umană, în urma unei sesizări telefonice buclucaşe pe care mi-a făcut-o Ion Berlinski, directorul ziarului Moldova Suverană, vă facem următoarea propunere:

Întrucît, în virtutea drepturilor omului, fiinţele bipede Vladimir Plahotniuc, Andrian Candu, Pavel Filip, Dumitru Diacov şi Alexandru Tănase nu pot fi închise în cuşti spre a fi expuse la Grădina Zoologică, ţinînd seamă de starea de sănătate promiţătoare a curcanilor aruncaţi cu sălbăticie de către susţinătorii PDM peste gardul instituţiei prezidenţiale, curcani care acum se află în custodia domniei voastre, propunem ca fiecare dintre aceştia să fie botezaţi cu numele Vladimir Plahotniuc, Andrian Candu, Pavel Filip, Dumitru Diacov şi Alexandru Tănase. De asemenea, propunem ca fiecare curcan în parte să fie personalizat cu aceste nume cu o carte de vizită, fie pe unul dintre picioare, fie la gît, în funcție de cum veți simți că se vor adapta curcanii mai bine cu purtarea unei astfel de, să-i zicem, plăcuțe. Dacă nu aveți finanțare pentru așa ceva, anunțați-ne din timp și vom iniția o colectă publică de finanțare.

Vă rugăm să analizați această propunere strict sub aspect simbolic, nicidecum ca o tentativă perversă de a umili demnitatea aviară a acestor biete păsări greu încercate. Cu aceste nume, acești curcani ne vor arăta demnitatea lor curcănească de care indivizii în cauză nu au fost capabili ca bipezi! Trăiască toți curcani! Jos golanii!