In acest an, la granitele Ungariei, au fost retinuti peste 15.300 de migranti ilegali

Autorităţile ungare au reţinut, pînă acum, în acest an, peste 15.300 de migranţi ilegali, la graniţele Ungariei, a afirmat consilierul premierului ungar pentru securitate internă, citat de MTI. În acelaşi timp, autorităţile au lansat urmăriri împotriva a 174 de indivizi pentru trafic de persoane, a declarat Gyorgy Bakondi pe postul public de ştiri M1. Majoritatea arestărilor menţionate au avut loc la graniţa dintre Serbia şi Ungaria, a precizat responsabilul ungar.

Acesta a adăugat că Guvernul ungar s-a „obişnuit” cu decizii ale instituţiilor Uniunii Europene care nu sunt în acord cu legislaţia ungară şi cu responsabilităţile Guvernului ungar de a menţine securitatea ţării.

Bakondi a amintit că Executivul european a luat măsuri împotriva Ungariei, în legătură cu pachetul de legi din 2018, care vizează sancţionarea celor care acordă asistenţă migranţilor ilegali, asigurînd că Ungaria este pregătită să dezbată această problemă şi să-şi susţină poziţia.

Joi, avocatul general al Curţii de Justiţie a UE, Anastasios Rantos, a considerat, într-o opinie fără caracter constrîngător, că plasarea sub incidenţă penală a activităţilor de „organizare şi promovare a migraţiei ilegale”, aşa cum prevede pachetul de legi cunoscut ca „Stop Soros”, este contrară legislaţiei comunitare, ce garantează asistenţa pentru cei care solicită protecţie internaţională.