IMBOLNAVIREA ELEVILOR DE LA LICEUL ORIZONT A FOST CAUZATA DE O INFECTIE ADENOVIRALA, ANSA

Îmbolnăvirea elevilor Liceului Teoretic Orizont, filiala Ciocana, acum o săptămînă, a fost cauzată de o infecție adenovirală. Investigațiile de laborator au confirmat prezența bacteriei Staphylococcus aureus și a bacteriilor coliforme în mai multe produse alimentare, transmite IPN cu referire la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.

Specialiștii în siguranța alimentară au emis o prescripție pentru blocul alimentar de efectuare a lucrărilor de ordin sanitar. Este vorba de igienizarea și dezinfectarea încăperilor, utilajului și ustensilelor.

Administrația Liceului Orizont a informat că la 13 septembrie a fost stopată activitatea blocului alimentar pînă la finalizarea anchetei epidemiologice. Personalul a fost delegat pentru a trece controlul medical și au fost înăsprite cerințele de monitorizare a stării sănătății copiilor. De asemenea, s-au făcut lucrări de dezinfecție, deratizare și dezinsecție.

În zilele de 11 și 12 septembrie, peste 100 de copii și profesori s-au adresat la serviciul medical al liceului după ce au acuzat stări de rău.

Sursa: IPN