IMBECILITATEA CORECTITUDINII POLITICE

Babilonia ipocrită a lumii în care am ajuns să trăim (3)

Precizăm din start că titlul „Imbecilitatea corectitudinii politice” aparţine jurnalistului român Radu Pădure, titlu sub care a publicat şi mai publică o serie de articole în Evenimentul Zilei.ro despre o serie întreagă de realităţi zguduitoare, revoltătoare ale lumii în care trăim. În primele două episoade anterioare ale acestui articol, am pus în discuţie modalităţile criminale prin care „guvernul mondial nevăzut”, globalizarea în fond, prin intermediul Statelor naţionale moderne, dezvoltate, în numele a ceea ce convenţional se defineşte a fi „corectitudine politică”, obligă, prin lege, cetăţenii majoritari să trăiască sub dictatura homosexualităţii, sub cea a Statului care-şi arogă drepturi abuzive, cumplite asupra copiilor noştri, rolul de părinte devenind unul extrem de restrictiv, unul dictat de reguli draconice, de tip inchiziţie sau cazon care implică cel mai revoltător libertinaj.

În episodul de faţă, vă voi prezenta şi alte aspecte ale „imbecilităţii Corectitudinii Politice”, prin preluarea unor texte scrise de jurnaliştii români Radu Pădure şi Adrian Pătruşcă în EVZ.ro, care sînt mult mai informaţi, documentaţi decît noi şi care urmăresc fenomenele respective mai îndeaproape. Facem acest lucru deoarece ştim că cititorii noştri, majoritatea dintre ei fiind abonaţi, nu au putinţa să acceseze acest ziar românesc spre a se informa şi în acest sens. (M. C.)

 

„Associated Press” interzice utilizarea unor cuvinte precum „terorişti”, „islamişti” sau chiar „imigranţi”

Astfel îşi intitulează un articol publicistul Radu Pădure şi din care cităm: „Cunoscuta agenţie de presă americană împinge cenzura Corectitudinii Politice pînă acolo încît interzice jurnaliştilor săi cuvinte uzuale. Deşi ar trebui să se limiteze la directive pentru jurnalişti în domenii precum punctuaţia, cînd sînt folosite literele majuscule şi alte asemenea, Ghidul (Stylebook) AP pe anul 2017 interzice folosirea unor cuvinte considerate incorecte politic, dezvăluie Rachel Alexander în The Hill. Alexander explică faptul că atunci cînd un ziarist predă un articol la o redacţie importantă, redactorii modifică pur şi simplu cuvintele ofensatoare: „Un autor care propune un articol ce ia atitudine împotriva avortului se va trezi cu cuvintele ‘pro-viaţă’ schimbate în ‘anti-avort’ aşa cum indică manualul AP.”

Cuvinte precum „terorişti” sau „islamişti” sînt şi ele cenzurate şi înlocuite cu „militanţi, lupi singuratici sau atacatori izolaţi”. „Imigranţii” sau „refugiaţii” sînt şi ei rebotezaţi „persoane care luptă să intre în Europa”. Nici „imigrant ilegal” sau „imigrant fără acte” nu mai sînt acceptate. „Ilegali” şi „străini” erau deja interzise de mai mulţi ani. De asemenea, Ghidul AP recomandă jurnaliştilor să folosească în legătură cu armele un limbaj confuz, care să creeze o impresie proastă. Astfel, puştile semiautomate vor trebui numite „arme de asalt”. Associated Press îi mai încurajează pe ziarişti să folosească termenul „extremist de dreapta” („ultra-rightist”) pentru „individul care subscrie la interpretări rigide ale doctrinei conservatoare sau la forme de fascism care demonstrează viziuni autoritare, adesea militare.”

Însă Rachel Alexander punctează: „Problema este că ziariştii folosesc în mod obişnuit acest termen, ca şi „dreapta”, pentru a-i descrie deopotrivă pe americanii conservatori cît şi pe extremişti. Ciocniri violente au avut loc în timpul unei sărbători populare în Germania, în apropiere de Stuttgart, între forţele de ordine şi grupuri de tineri, printre care şi migranţi, dintre care unii au fost acuzaţi de agresiuni sexuale, a anunţat poliţia, relatează AFP. Un solicitant de azil irakian în vîrstă de 20 de ani ‘a molestat sexual’ Vineri, 14 Iulie, seara, o tînără, în timp ce în noaptea de Sîmbătă spre Duminică, 15-16 Iulie, trei afgani cu vîrste între 18 şi 20 de ani au reţinut o fată de 17 ani pe care au agresat-o sexual, a declarat un oficial al poliţiei locale, Roland Eisele, în cadrul unei conferinţe de presă la Schorndorf, locul unde au avut loc incidentele.

Suspecţii au fost reţinuţi, însă justiţia nu a decis plasarea lor în arest preventiv, invocînd aşteptarea rezultatelor anchetei, a spus Eisele. În comunicatul poliţiei se face referire la trei agresiuni sexuale pînă în prezent, însă oficialul poliţiei le-a cerut şi altor posibile victime să anunţe dacă au fost implicate în astfel de incidente.

Ciocniri au izbucnit în noaptea de Sîmbătă spre Duminică între forţele de poliţie şi grupuri formate din zeci de tineri, care s-au desprins din mulţimea de aproape o mie de persoane venită să participe la sărbătoarea populară anuală din oraşul Schorndorf, cu 40.000 locuitori. Tinerii au aruncat cu sticle împotriva poliţiei şi a altor persoane, a declarat şeful poliţiei locale, adăugînd că mulţi dintre atacatori se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. A existat ‘o agresiune, o escaladare a violenţei care nu a fost previzibilă’. La un moment dat situaţia ‘a scăpat de sub control’ şi au fost chemate întăriri pentru a asigura ordinea, a adăugat el, potrivit Agerpres.

 

Imbecilitatea Corectitudinii Politice: „Statuile din marmură ALBĂ sînt RASISTE”

Este un alt articol al aceluiaşi publicist Radu Pădure, care scrie: „O profesoară de la Universitatea din Iowa a scris un articol în care arată că „marmura albă” a operelor de artă alimentează „supremaţia albilor”.Profesoara Sarah Bond încearcă să demonstreze într-un articol publicat în Hyperallergic că „numeroase statui, basoreliefuri şi sarcofage din operele de artă create în lumea antică occidentală au fost iniţial pictate”. Ea susţine că prezentarea operelor de artă antice nevopsite, astfel încît să se vadă marmura albă, „este o construcţie periculoasă”: echivalarea marmurei albe cu frumuseţea „alimentează ideile despre supremaţia albilor”. Bond pretinde ca toate aceste lucrări să fie vopsite la loc, aşa cum au fost la crearea lor şi subliniază că „majoritatea muzeelor şi manualelor de istorie a artei continuă să afişeze o tonalitate albă”, care are un „impact asupra modului în care noi percepem lumea antică”.

 

Premierul Canadei se opune calificării crimelor ISIS ca GENOCID

Autor: Radu Pădure: „Prim-ministrul Trudeau şi majoritatea deputaţilor liberali au votat împotriva unei moţiuni conservatoare care punea la zid crimele ISIS. Solicitat să explice de ce s-a opus în Parlament moţiunii care califica drept genocid crimele Statului Islamic, premierul Justin Trudeau a declarat că ţara sa se opune cu tărie „atrocităţilor” comise de Statul Islamic în Orientul Mijlociu şi că acţionează alături de aliaţi în lupta de combatere a ISIS. Totuşi, Trudeau a afirmat că guvernul său va solicita Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite de a analiza în ce măsură este potrivit să califici drept genocid astfel de crime. Justin Trudeau a încercat să explice că o hotărîre trebuie luată într-o „manieră obiectivă şi responsabilă”.

Moţiunea, prezentată de liderul interimar al Partidului Conservator, Rona Ambrose, acuză ISIS de crime împotriva umanităţii faţă de creştini, yazidi şi şiiţi, ca şi alte minorităţi etnice şi religioase din Iral şi Siria. Moţiunea cere ca Parlamentul „să recunoască” faptul că ISIS se foloseşte de viol şi de violenţele sexuale ca de o armă de război, solicitînd Legislativului să „condamne fără rezerve aceste atrocităţi şi să declare că aceste crime constituie genocid”.

 

Suedia, sub ocupaţia imigranţilor: Statul este în pragul prăbuşirii

Sub acest titlu, publicistul Adrian Pătruşcă notează: „Situaţia din Suedia pare să fi scăpat de sub control: statul este neputincios (şi nedoritor) să facă faţă crizei imigranţilor care ocupă ţara. Situaţia securităţii cetăţeanului în Suedia este atît de critică încît şeful poliţiei naţionale, Dan Eliasson, a cerut public ajutor; poliţia a devenit neputincioasă în a rezolva singură problemele.

În Iunie, poliţia suedeză a difuzat un nou raport, „Utsatta områden 2017” („Zone vulnerabile 2017”), cunoscute ca „no-go zones” sau zone unde nu poate fi instituită domnia legii. Documentul arată că cele 55 de no-go zones din 2016 au devenit 61. În Septembrie 2016, premierul Stefan Löfven şi ministrul de Interne Aners Ygeman au refuzat să accepte realitatea: doar 14% dintre infracţiunile din Suedia erau rezolvate, iar 80% dintre ofiţerii de poliţie se gîndeau să renunţe la meseria lor. Ambii miniştri au refuzat să numească asta o criză. Ygeman a declarat: „Ne aflăm într-o situaţie foarte grea, însă criză este cu totul altceva.” După un an, şeful poliţiei naţionale din Suedia numea situaţia „acută”.

Suedia seamănă tot mai mult cu un stat eşuat, comentează Gatestone Institute: în cele 61 de zone unde legea nu poate fi aplicată acţionează 200 de reţele infracţionale cu circa 5.000 de membri. Situaţia în douăzeci şi trei dintre cele 61 de zone se află la un nivel deosebit de critic: copii de numai 10 ani sînt implicaţi în infracţiuni grave, inclusiv cu arme şi droguri, şi sînt literalmente antrenaţi să devină infractori. Însă gravitatea depăşeşte crima organizată: în Iunie, cu ocazia unor violenţe de stradă, poliţiştii din oraşul Trollhåttän, au fost atacaţi de aproximativ o sută de tineri mascaţi, majoritatea somalezi. Violenţele au continuat timp de două nopţi.

Dar violenţele de stradă sînt numai o parte din problemele de securitate ale Suediei. Potrivit datelor guvernamentale, în 2010, nu erau „decît” 200 de islamişti radicali în Suedia. În Iunie, şeful serviciului secret (Sapo), Anders Thomberg, declara presei că ţara se confruntă cu o provocare „istorică”, înregistrîndu-se „mii de islamişti radicali în Suedia”. Jihadiştii sînt concentraţi mai ales în Stockholm, Götteborg, Malmö şi Örebro, potrivit Sapo. „Acesta este ‘noul normal’... Este o provocare istorică, cercurile de extremiste cresc”, spunea Thomberg. Regimul din Suedia este singurul responsabil de această situaţie. Thomberg a dezvăluit că Sapo primeşte acum pe lună circa 6.000 de informaţii despre terorism şi extremism, faţă de 2.000 pe lună în 2012.

Unul dintre motivele acestei creşteri, potrivit expertului anti-tero Magnus Randstorp, de la Universitatea de Apărare din Stockholm, îl constituie segregarea celor 61 de zone „no-go”: „Pentru extremişti a fost uşor să facă aici recrutări nestingheriţi... Măsurile de prevenţie au fost destul de palide... Dacă compari Suedia cu Danemarca, A doua se află la nivel de universitate, iar prima la nivel de grădiniţă.” În Suedia ar putea fi chiar mai mulţi terorişti decît crede serviciul secret. În 2015, la apogeul crizei imigranţilor, Suedia a primit 160.000 de imigranţi. Circa 14.000 dintre aceştia, care fuseseră anunţaţi că vor fi deportaţi, au dispărut pur şi simplu în interiorul ţării, fără nici o urmă.

În Aprilie 2017, autorităţile încă mai căutau 10.000 dintre ei, în condiţiile în care poliţia de frontieră, care se ocupă cu căutarea acestora, are un efectiv de numai 200 de persoane. Unul dintre „imigranţii dispăruţi” a fost uzbekul Rakhman Akilov, care a intrat cu un camion într-un supermarket din Stokholm. Au murit patru persoane, multe altele fiind rănite. Ulterior, Akilov a declarat că a făcut-o pentru ISIS. Între timp, Suedia continuă să primească luptători ISIS care se întorc acasă de pe fronturile din Siria şi Irak. Pînă acum, Suedia a primit 150 de luptători jihadişti. În afara graniţelor se pare că mai sînt 112 – consideraţi cei mai duri – şi sînt aşteptaţi ca şi aceştia să revină. În mod halucinant, guvernul suedez le-a conferit unora dintre aceşti militanţi ISIS reveniţi identităţi protejate, pentru a împiedica autorităţile locale să afle cine sînt.

Presa suedeză scrie că oraşele în care se întorc luptătorii ISIS nici nu au cunoştinţă că aceştia au revenit. Unul dintre coordonatorii eforturilor împotriva extremismului islamist din Stockholm, Christina Kieman, a declarat că „pentru moment nu există nici un control asupra celor care se întorc din zonele controlate de ISIS în Orientul Mijlociu”. Kieman a explicat că există reguli care împiedică informaţiile deţinute de Sapo să ajungă la autorităţile locale, astfel că municipalităţile, inclusiv poliţiile locale, nu au cunoştinţă de numărul militanţilor ISIS reveniţi în zonă, Și evident cu atît mai puţin de identitatea lor. În acest timp, într-un mod cu totul orwellian, autorităţile suedeze luptă împotriva cetăţenilor săi care arată cu degetul problemele provocate de imigranţi. Cînd ofiţerul de poliţie Peter Springare a afirmat în Februarie că majoritatea autorilor de infracţiuni de la periferii sînt imigranţi musulmani, este anchetat pentru incitare la „ură rasială”.

În prezent, un pensionar de 70 de ani suedez este inculpat pentru „ură rasială” deoarece a scris pe Facebook că imigranţii „dau foc la maşini, defecă şi urinează pe străzi”. Cu mii de extremişti islamişti în ţară, ce poate fi mai important pentru regimul din Suedia decît să ancheteze ceea ce scrie un pensionar pe Facebook?”

 

Imbecilitatea Corectitudinii Politice în acţiune: Căile Ferate din Olanda renunţă la „Doamnelor şi Domnilor” 

Radu Pădure: „Compania olandeză a căilor ferate, NS, a impus angajaţilor săi renunţarea la orice referire la identitatea sexuală a pasagerilor. Începînd cu luna Decembrie, pasagerii căilor ferate olandeze (NS) vor fi întîmpinaţi cu un neutru „Dragi călători”, în locul elegantului şi tradiţionalului „Doamnelor şi Domnilor”. În trenurile olandeze sînt difuzate zilnic 24.000 de anunţuri automate. Pe lîngă acestea, angajaţii NS fac şi ei, la rîndul lor, circa 70.000 de anunţuri, scrie publicaţia belgiană Metro, citînd presa olandeză. În spiritul Corectitudinii Politice contemporane, care perverteşte minţile în Occident, toate textele anunţurilor au fost adaptate pentru a elimina orice referire la sexul călătorilor. Mecanicii, conductorii, controlorii, cu toţi au fost instruiţi în acest sens. Schimbarea va începe oficial din 10 Decembrie. „Dorim ca toată lumea să se simtă binevenită în trenurile noastre”, a declarat dirctorul NS Roger van Boxtel. Metroul londonez a operat deja o schimbare asemănătoare, la începutul lui Iulie: tradiţionalul „Ladies and Gentlemen” a fost înlocuit cu mitocănescul „Good Morning Everyone”.