IMAGINI COMPROMITATOARE CU POLITICIENI ROMANI, TRIMISE LA MOSCOVA DE OLIGARHUL MOLDOVEAN VLADIMIR PLAHOTNIUC

Dezvăluirile din „Evenimentul zilei” legate de şantajul practicat de oligarhul din Republica Moldova, Vladimir Plahotniuc, precum şi legăturile acestuia cu Mafia rusă sunt confirmate şi de Dragoş Nedelcu, un fost jurnalist, extrem de implicat în proiectele lui Sorin Ovidiu Vîntu, în Republica Moldova.

Acesta ne-a relatat cîteva episoade care arată cum afaceristul moldovean, care vrea să devină premierul ţării, le-a oferit femei atît lui cît şi unor personalităţi din România, prezente, la Chişinău, în aprilie 2010, într-o seară din preajma lansării postului de televiziune al lui Vîntu, Publika TV. Mai mult decît atît, Nedelcu susţine că un fost secretar de stat din Guvernul României ar fi fost filmat iar o casetă a ajuns în posesia oligarhului.

La scurt timp după dezvăluirile făcute de „Evenimentul zilei”, legate de Vladimir Plahotniuc, vicepreşedintele Partidului Democrat moldovenesc şi legătura acestuia cu Mafia rusă, fostul jurnalist, Dragoş Nedelcu, ne-a transmis amănunte incendiare care arată că oligarhul de dincolo de Prut folosea aceleaşi practici ca şi Solnţevskaia Bratva, sindicatul crimei de la Moscova.

Şi-a făcut hotel, învăţat de mafioţii ruşi

Dragoş Nedelcu spune despre oligarhul din Republica Moldova că „Vlad Plahotniuc nu e un bărbat bine sau frumos. Mic de înălţime, cu un zîmbet forţat. Pozează în mafiotul periculos, dar e ca şi cum te sperie Danny de Vito.. Adică, te sperie cu bodyguarzii”. Apoi, el detaliază şi ce se întîmplă în cea mai cunoscută locaţie de cazare din Chişinău.

Dragoş Nedelcu: „Şi-a făcut hotelul Nobil din două motive: în primul rînd, îi plac femeile. În al doilea rînd, aşa l-au învăţat mafioţii ruşi. Nu serviciile secrete, aşa cum cred unii sau chiar el. E ca şi cum vă treziţi în mijlocul deşertului cu o sute de femei foarte bune şi whiskey de calitate. Ce o să faceţi? Refuzaţi?”.

Clubul „Drive”, fabrica de spălat bani

Referitor la Clubul „Drive”, despre care Dragoş Nedelcu relatează în dezvăluirile sale, era amplasat, pînă anul trecut, lîngă sediul Petrom, din Chişinău, acolo unde a fost director Vladimir Plahotniuc.

Dragoş Nedelcu: „Clubul Drive este fabrica de spălat bani a lui Plahotniuc. El strînge toate fetele frumoase din Moldova şi Ucraina, iar rampa lor de lansare e această locaţie care, la etaj, e ca în filmul «Eyes Wide Shut», cu Tom Cruise şi Nicole Kidman. Dacă eşti la separeu, tu vezi toată lumea din club, dar pe tine nu te vede nimeni. Plahotniuc aduce, aici, la grămadă, politicienii, oamenii de afaceri şi consultanţii din România. Îi filmează pe toţi, la grămadă, pentru că planul său e bine stabilit: o casetă pentru el, alta pentru ruşi. Oricît de puternic ar fi, Plahotniuc tremură cînd aude de ruşi”.

Oferta lui Plahotniuc: femei superbe

Un alt episod relatat de Dragoş Nedelcu este o întîlnire cu Vladimir Plahotniuc şi confirmă dezvăluirile făcute şi de fostul premier, Ion Sturza, despre care „Evenimentul zilei” a relatat în ediţia de joi, şi care arătau că oligarhul moldovean le oferea femei „oaspeţilor de la Bucureşti”. Întîmplarea a avut loc, în aprilie 2010, în Hotel Nobil, deţinut de afaceristul politician. Era într-o seară din preajma lansării, la Chişinău, a postului Publika TV, televiziunea finanţată de Sorin Ovidiu Vîntu.
Dragoş Nedelcu: „Ne întîlnim în separeul de la hotelul Nobil. Mă cazasem, aici, luînd apartamentul prezidenţial, de vreo 400 de metri pătraţi. Masa e rotundă. Are opt locuri. Eu, el (Plahotniuc - n.r.) şi şase domnişoare. Superbe toate. Doar una e iubita lui. Restul, sunt pentru mine. <<Ştiu că lansaţi televiziunea şi eşti cu mai mulţi colegi – spunea Plahotniuc. V-am rezervat tot separeul de la Drive în seara asta. Vă rog să vă distraţi. Ştiu că eşti periculos. Stai liniştit, apartamentul tău e OK.>> Oau, serios?”. Fostul jurnalist a relatat că acolo se mai aflau Emil Hurezeanu – ambasadorul României în Germania, şi Mihai Tatulici, pe atunci angajaţi ai Realitatea TV, finanţată de Vîntu, dar şi Liviu Luca, liderul sindical care avea să fie condamnat la închisoare în „Dosarul Petromservice”. Nedelcu a povestit şi despre întîlniri la Hotel Nobil cu Cozmin Guşă – patronul Realitatea TV – care se afla, în 2010, la Chişinău, în calitate de consilier al lui Plahotniuc.

Încătuşat de poliţie. Fostul jurnalist a relatat ce a păţit la ieşirea din clubul lui Vladimir Plahotniuc

Dragoş Nedelcu: „Plec la hotel la 3.00, cu şoferul meu, Paulică. Pe drum, ne opreşte poliţia: «Unde mergeţi?». „Să ne distram”. «Ne pare rău, dar paşaportul dumneavoastră e expirat». Poliţiştii îmi pun cătuşele şi mă duc la secţie. Stau acolo, nu mă întreabă nimeni, nimic. La 11 dimineaţa, apare şeful de secţie: «Incredibil de mult semănaţi cu un urmărit internaţional. Ne pare rău. Am greşit persoana»”.

Afacerea de la Moscova

Pe lîngă afacerile despre care presa din Republica Moldova a consumat atîta cerneală încît ar putea albăstri Prutul, „Evenimentul zilei” a descoperit că Vladimir Plahotniuc a avut o firmă chiar la Moscova. În capitala Rusiei, el a înfiinţat Compania Buchet de Moldova. Documentele oficiale ale Federaţiei Ruse arată că a fost înregistrată pe data de 16 decembrie 1997 şi a funcţionat pe strada Celiuskinskaia. În aparenţă, compania s-ar fi ocupat cu exportul de băuturi alcoolice iar director era Aleksandr Maslov.

„L-a filmat pe fostul secretar de stat Răzvan Murgeanu”

Fostul jurnalist Dragoş Nedelcu a relatat o întîmplare care îl are în prim-plan pe Răzvan Murgeanu, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării.

Dragoş Nedelcu: „Thiess (Adrian Thiess, om de afaceri şi candidat la Primăria Capitalei - n.r.) e prieten cu Răzvan Murgeanu. Vasile Blaga, ministrul Dezvoltării de atunci, îl trimite pe Murgeanu, care era secretar de stat, la Chişinău pentru că preşedintele Băsescu promisese ajutor Moldovei. Murgeanu se îmbată la o locaţie de a lui Plahotniuc, e filmat şi apare caseta. Thiess îl sună pe Plahotniuc să-l ajute cu caseta, neştiind dacă e legendă sau adevăr. Plahotniuc nu vrea doar jumătăţi de măsură. Îi spune lui Thiess să stea liniştit”.

Vladimir Plahotniuc a fost monitorizat de Interpol între anii 2007 şi 2012 pentru legăturile cu Mafia rusă

Contactat de „Evenimentul zilei”, Răzvan Murgeanu a rămas surprins. „Habar nu am avut cine este Vladimir Plahotniuc, pînă ce l-am văzut, de curînd, la televizor. La Chişinău, trimis de Vasile Blaga, nu am fost decît o dată, cu avionul, şi m-am întors înapoi, în aceeaşi zi. Am stat cîteva ore, a fost cu mine ambasadorul României. Nu aveam timp să mă îmbăt”, a fost replica lui Murgeanu. El spune că a mai fost şi în alte vizite la Chişinău dar, întotdeauna, era invitat de oficialităţile locale, în locaţii alese de aceştia. La rîndul lui, Adrian Thiess susţine că afirmaţiile lui Dragoş Nedelcu „sunt elucubraţii”.„Îl cunosc pe Vladimir Plahotniuc şi nu am auzit de vreo ilegalitate comisă de el. Este absurd ce spune Dragoş Nedelcu. Nu tot cea ce a spus el este adevărat. Ce miză ar fi reprezentat Răzvan Murgeanu, în acel context?” , se întreabă Adrian Thiess.

„Te distrug şi pe tine şi familia ta”

Dragoş Nedelcu a mai relatat şi o întîlnire, de la Bucureşti, între Vladimir Plahotniuc şi Elan Schwarzenberg, afaceristul căutat de procurorii DNA pentru a fi pus sub acuzare în mai multe dosare penale, printre care insolvenţa Realitatea Media sau cel în care a fost arestat fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre.
Dragoş Nedelcu: „Mă caută la Bucureşti (Plahotniuc - n.r.). Vîntu făcuse o mişcare curioasă şi, peste noapte, i-a dat televiziunea lui Elan Schwarzenberg. Elan era, ca şi Plahotniuc, tipul de individ care, pentru că îl controla pe Blejnar (Sorin Blejnar, fostul şef al ANAF - n.r.), se credea regele junglei.

Mă văd cu Plahotniuc la ziua lui Thiess, din Herăstrău. Îmi oferă 200.000 de euro să-l ajut să cumpere Publika TV de la Elan, cu un milion. Plusez şi îi spun că vreau 500.000 de euro. Plahotniuc zice da. Stabilim că ne vedem cu Elan a doua zi, la Howard Johnson. Ca în filmele cu mafioţi, Vlad apare singur. Elan joacă cartea mafiotului local şi se lasă aşteptat.

«Dacă ăsta nu vine în 5 minute, te distrug şi pe tine şi familia ta». Hopa! Plahotniuc mă ameninţa la mine acasă. Apare Elan: «Domnul Plahotniuc, pe mine nu mă interesează nici Moldova, nici Publika TV. Vreau patru milioane şi e a dvs.» Elan mă întrebase, înainte, ce să facă. I-am zis să ceară patru milioane de euro. Plahotniuc îşi bagă scula în patru milioane şi trage concluzia că am vrut să-l fac. Îmi spune că am interzis în Moldova. Şi aşa e!”.

„Toată lumea se îmbată la noi şi şi-o trage cu fetele şefului. Toţi sunt filmaţi”

Dragoş Nedelcu a povestit şi despre „Big-brother”-ul lui Plahotniuc din locaţiile sale. Camerele de luat vederi filmau tot ce făceau oaspeţii primiţi cu „atîta căldură”.
Dragoş Nedelcu: „Mă duc la Drive cu un consultant. Omul lui care, acum, conduce TVR Moldova şi încă vreo doi băieţi din România. Intrăm la separeu. Îi dau 100 de euro băiatului care ne servea. Devenim prieteni. Îl întreb: «Unde sunt camere ? Ştii, sunt însurat şi mi-e frică de Armanca». «Peste tot», îmi spune. Îi mai dau 150. Omul mă iubeşte. «Toată lumea se îmbată la noi şi şi-o trage cu fetele şefului. Toţi sunt filmaţi ». Vine un malac şi-mi spune că n-am voie să vorbesc cu ospătarii”.

Premierul Filat, cu amanta blondă

De-a lungul ultimilor ani, în presa din Republica Moldova, controlată, în mare parte, de Vladimir Plahotniuc, au apărut diferite filmări cu oameni politici sau personalităţi publice, în ipostaze indecente. Filmările cu tentă sexuală au atins adversari politici ai oligarhului, dar şi pe un oficial român. Un exemplu este cel al fostului premier al Republicii Moldova, Vlad Filat. În a doua parte a anului trecut, acesta a fost implicat într-un scandal de natură sexual care pare să fi fost pregătit de Plahotniuc şi de anturajul său. Pe un site pentru adulţi a fost încărcat un film de 95 de minute, în care un bărbat care seamănă cu Vlad Filat, face sex cu o femeie blondă. În timpul filmării, la minutul 1h. 00min. şi 12 sec. bărbatul vorbeşte cu un interlocutor. Peste foarte puţin timp, la 1:02:51, îl parodiază pe Băsescu şi îi spune amantei blonde că Băsescu îi transmite salutări.

Consulul Nuică, cu o brunetă

În urmă cu şapte ani, în 2009, în Republica Moldova a apărut o înregistrare video, trimisă cotidianului Curentul, în care apare consulul României la Chişinău, Ion Nuică, în timp ce întreţine relaţii sexuale cu o tînără brunetă. Imediat, Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti a confirmat demisia consulului, fără a comenta motivele acestei demisii şi a informat că filmul apărut este irelevant din moment ce consulul era deja demisionar. (Citiţi continuarea pe premium.evz.ro)

Jocuri murdare de putere: Importante personalităţi din România, la mîna oligarhului moldoveano-româno-rus Vladimir Plahotniuc

Protestele din Republica Moldova ar putea arunca în aer clasa politică de la Bucureşti. Mii de oameni ieşiţi în stradă, în aceste zile, l-au acuzat făţiş pe Vladimir Plahotniuc, vicepreşedinte al Partidului Democrat, că se află în spatele schimbărilor de forţă de la vîrful guvernului de la Chişinău şi că, practic, el şi mafia lui sunt cei care conduc, cu adevărat, Basarabia.

Printre alte practici şi metode ce amintesc de filmele cu gangsteri, oligarhul cu triplă cetăţenie şi dublă identitate este acuzat că a folosit în ascensiunea sa care i-a adus o avere imensă şi o putere nelimitată, inclusiv şantajul sexual împotriva unor politicieni şi a unor personalităţi publice din ţara noastră. În mod ciudat, Ministerul Justiţiei susţine că Plahotniuc nu se află în evidenţele sale, în calitate de cetăţean român, deşi Parchetul General l-a cercetat pentru fals privind identitatea. În acest context, „Evenimentul zilei” a aflat amănunte spectaculoase despre oligarhul moldovean.
Mai mulţi politicieni, dar şi personalităţi publice din România, sunt acuzaţi că ar fi sprijinit interesat devenirea afaceristului moldovean, fapt pentru care nu au fost recompensaţi doar financiar, dar ar fi beneficiat şi de servicii sexuale, prestate de femei puse la dispoziţie de Vladimir Plahotniuc. „Evenimentul zilei” a aflat că printre numele vehiculate se află cel ale lui Cozmin Guşă, patronul postului Realitatea TV, al lui Rareş Bogdan, realizatorul emisiunii „Jocuri de putere”, de la acelaşi post de televiziune, şi al lui Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania.

Fals privind identitatea, clasat de procurorii români

În ciuda numeroaselor acuzaţii care i se aduc, Vladimir Plahotniuc pare intangibil pe teritoriul României. În anul 2011, atunci cînd a fost instalat în funcţia de prim-vicepreşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, oligarhul a fost acuzat că are dublă cetăţenie, română şi moldovenească. Tot atunci s-a aflat că, în perioada noiembrie 2009–mai 2011, a purtat două nume în acelaşi timp: Vladimir Plahotniuc, în Republica Moldova, şi Vlad Ulinici, în România, ceea ce reprezintă o infracţiune - fals privind identitatea.

Dosarul lui Vladimir Plahotniuc a fost clasat de Parchetul General, deşi el folosea două nume, în două ţări

Plahotniuc a şi recunoscut că şi-a schimbat numele, dar a motivat că a făcut-o pentru copiii săi, dorind să evite ca ei să fie discriminaţi, pentru că poartă nume slav, în perioada studiilor din România. Scandalul a avut ecouri şi la Bucureşti. Pe data de 5 mai 2014, pe numele lui Vladimir Plahotniuc este înregistrată, la Parchetul General, Ordonanţa nr. 71/P/ 2014, iar pe 17 iulie 2014 este dată Ordonanţa nr.1625/II-2/2014 de către prim procurorul Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Tiberiu Niţu.

La solicitarea „Evenimentul zilei”, Parchetul General nu a răspuns, pînă la închiderea ediţiei, la ce fac referire cele două ordonanţe, însă, surse din Magistratură ne-au explicat că este vorba despre o plîngere a unor jurnalişti din Republica Moldova, în baza căreia s-a dispus începerea urmăririi penale. Ulterior, însă, dosarul a fost clasat. Motivul invocat: fapta nu este considerată infracţiune pe teritoriul Republicii Moldova. Totuşi, specialiştii în drept susţin că este ilegal ca o persoană să aibă nume diferite în două ţări, chiar dacă deţine cetăţenie în ambele state.

Nu apare în evidenţele Ministerului Justiţiei

Povestea pare a fi cusută cu aţă albă în contextul în care, la solicitarea „Evenimentului zilei”, Ministerul Justiţiei, prin Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie (ANC), a răspuns că „în evidenţe nu figurează înregistrată nici o persoană cu datele menţionate de dumneavoastră ca titular al unei cereri de acordare sau redobîndire a cetăţeniei române”. Verificările au fost făcute pe ambele nume, susţine ANC. Autoritatea precizează, însă, că deţine evidenţe începînd cu anul 2002, atunci cînd prerogativele în materia cetăţeniei au fost preluate de către Ministerul Justiţiei. Anterior anului 2002, prerogativele în materia redobîndirii cetăţeniei române reveneau Direcţiei Generale de Paşapoarte, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Faţă de modul în care Vladimir Plahotniuc a dobîndit cetăţenia română şi, chiar, paşaport românesc, surse din cadrul serviciilor de informaţii ne-au precizat că „secretul” se află la „Divizia Paşapoarte”. Cert este că, potrivit unui anunţ publicat în Monitorul Oficial, din 7 august 2009, Vladimir Plahotniuc a cerut schimbarea numelui în Vlad Ulinici. Acest fapt este demonstrat şi de o decizie a Tribunalului Ilfov care, într-o sentinţă din 23 noiembrie 2015, îl menţionează pe Vladimir Plahotniuc, cu numele anterior Ulinici Vlad, aflat în proces cu Casa de Asigurări de Sănătate Ilfov.

Paşaport rusesc şi mai multe româneşti

O altă surpriză, scoasă la iveală de un site de limbă rusă, enews.md, arată că Vladimir Plahotniuc deţine paşaport şi cetăţenie rusă. Într-un document al Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău se arată că, la data de 19 octombrie 2005, a fost eliberat paşaportul cu numărul 2, pe numele Plahotniuc Vladimir G. Sursa citată arată că agenţia OMEGA a furnizat copii ale documentelor oficiale autorităţilor din România, care indică identităţi multiple ale lui Plahotniuc în ţara noastră. Agenţia notează că, în cazul unor oameni de afaceri cu reputaţie îndoielnică, au fost emise mai multe paşapoarte cu diferite nume, precum Vladimir Plahotniuc, Vlad Plahotniuc, Ulinici Vlad şi Ulinici Vladimir.

Consilierii politicienilor români au trecut Prutul, la un semn al afaceristului moldovean

O afirmaţie, recentă, a fostului premier moldovean, Ion Sturza, arată dimensiunea influenţei pe care o are Plahotniuc în România. Mai exact, Sturza a făcut referire la „plutoane de femei” pe care oligarhul Plahotniuc le-ar fi oferit politicienilor de la Bucureşti şi la şantajul sexual la care acesta a apelat pentru a pune stăpînire pe Republica Moldova.

Despre prezenţa lui Guşă şi a lui Hurezeanu la Chişinău a dezvăluit şi Dragoş Nedelcu, fostul jurnalist extrem de implicat în proiectele lui Sorin Ovidiu Vîntu, în Republica Moldova. Într-un episod descris de „Evenimentul zilei”, Nedelcu relata că, în seara lansării postului de televiziune al lui Vîntu, Publika TV, în aprilie 2010, acolo se aflau Emil Hurezeanu şi Mihai Tatulici, angajaţi ai Realitatea TV, dar şi Liviu Luca, liderul sindical care avea să fie condamnat la închisoare în Dosarul Petromservice. Despre Guşă, el a scris că, în acelaşi an, a fost consilierul lui Plahotniuc, în timpul campaniei electorale din Republica Moldova.

Sfătuitorii Alinei Gheorghiu, în campania de la Chişinău

În perioada alegerilor din 2010, din Republica Moldova, o dată cu Cozmin Guşă au fost prezenţi, la Chişinău, reprezentanţii firmei de consultanţă Kensington Communications, care o consiliază, acum, pe Alina Gorghiu, co-preşedinte PNL. În urmă cu şase ani, firma condusă de foştii jurnalişti Răzvan Săndulescu şi Cătălin Dumitru a făcut campanie pentru un partid liberal extraparlamentar din Republica Moldova, de dreapta. Atunci, Vladimir Plahotniuc a finanţat o alianţă social-liberală, după modelul USL, din România, împotriva comuniştilor conduşi de Vladimir Voronin.

Înfiinţată în anul 2008, Kensington Communications a intrat „în pîine” prin consilierea PDL şi a liderului, de atunci, Vasile Blaga. În acelaşi an, i-a avut ca şi clienţi, la alegerile locale şi parlamentare din 2008, pe senatorul PSD, Titus Corlăţean, deputatul PNL, Alina Gorghiu, şi primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone. Apoi, în 2010, la alegerile pentru Colegiul 19, Kensington a consiliat pe deputatul PDL, Teo Trandafir. Kensington Communication a lucrat pentru Emil Boc şi PDL. În 2014, anul alegerilor prezidenţiale, aceeaşi firmă a lucrat pentru Elena Udrea şi PMP.

Răzvan Săndulescu a fost consilier al lui Valeriu Stoica între anii 2000 şi 2002, şeful Departamentului de PR şi Imagine al PNL (2002-2004) şi consilier al lui Theodor Stolojan. Este autorul celebrului discurs de retragere din cursa prezidenţială a lui Stolojan. A făcut parte din staff-ul de campanie prezidenţială al lui Băsescu în 2004. (Continuarea citiţi pe Evenimentul Zilei Romînia)