Imagini americane neoptimiste care au cucerit internetul

N-au bani de casă, dar au umor și speranță

”În ciuda a ceea ce se spune despre ei, tinerii din generația Y își permit să cumpere case”. Aceasta este explicația amuzantă care a însoțit fotografia bizară postată pe popularul site Reddit, pe care o reproducem și noi. Zeci de mii de oameni au apreciat postarea și alte cîteva mii s-au grăbit să comenteze pe marginea ei, pe popularul site Reddit, care se autointitulează ”prima pagină a Internetului”.

Deși amuzantă, postarea atacă o temă importantă: ce a posibilităților financiare a generației Y sau milenialii - oamenii născuți în perioada cuprinsă între anii '80 și începutul anilor 2000. Pentru Statele Unite, cel puțin, subiectul achiziționării de case de către acești tineri este unul intens discutat. Un studiu citat de CNBC arată că mai puțini oameni din generația Y dețin case, comparativ cu generațiile mai vîrstnice. Potrivit studiului, deși 80% dintre mileniali ar dori să își achiziționeze o casă, cei mai mulți nu reușesc asta deoarece nu au bani puși deoparte. Concret, în jur de 44% dintre mileniali nu au niciun ban economisit.

Un alt studiu arată că milenialii au și un stil diferit de viață și că, spre deosebire de generațiile mai vîrstnice, preferă să nu aibă proprietăți și să cheltuiască banii pe experiențe. Cît despre fotografie, e neclar dacă este editată, prin micșorarea casei pentru evidențierea ideii din text, sau dacă casa din spatele tinerei este chiar atît de mică.