ILEGALITATI LA PROCURAREA AMBULANTELOR. UN DIRECTOR ADJUNCT ESTE RETINUT DE CNA

Directorul adjunct al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost reținut, iar alte persoane au fost escortate pentru audieri în cadrul unei cauze pornite pe faptul abuzului de serviciu. Potrivi oamenilor legii, mai mulți factori de decizie din cadrul instituției au admis ilegalități în cadrul organizării achizițiilor publice în cumpărarea a 69 de ambulanțe.

Potrivit unui comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție, procurorii anticorupție cercetează modul în care au fost organizate licitațiile, precum și presupusa favorizare a unor agenți economici.

Potrivit materialelor cauzei, factorii de decizie din cadrul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească ar fi dat prioritate unui agent economic, chiar dacă acesta nu ar fi fost eligibil pentru licitația în cazul ambulanțelor, iar după semnarea contractului nu și-ar fi onorat pe deplin obligațiunile.

Anchetatorii examinează implicarea actualului director al Centrului și a unuia din adjuncții săi în returnarea către agentul economic cîștigător a sumei de peste două milioane de lei. Acești bani ar fi constituit penalitățile aplicate companiei pentru multiplele nereguli admise în procesul de executare a contractului, dar care nu au mai rămas în conturi pentru că, în urma unei indicații, ar fi fost restituiți.

Sursa: IPN