ILAN SHOR A PRIMIT 30 DE ZILE DE AREST LA DOMICILIU

Judecătoria Buiucani a emis astăzi o sentinţă prin care dispune 30 de zile de arest la domiciliu pentru omul de afaceri, Ilan Shor, în cazul “gestionării frauduloase a Băncii de Economii din Moldova”.

Şeful direcţiei urmărire penală a Centrului Naţional Anticorupţie, Bogdan Zumbreanu, a menţionat restricţiile care îi sînt impuse învinuitului. “Ilan Shor nu are voie să părăsească domiciliul, îi este restricţionată convorbirile cu anumite persoane şi este obligat să răspundă la toate apelurile din partea procurorilor”, a precizat Zumbreanu.

Acesta a declarat că procurorii anticorupţie vor ataca decizia instanţei de judecată la Curtea de Apel, pentru ca Shor să execute sentinţa la închisoare.

Procurorul pe acest caz, Adriana Beţişor, a afirmat că reţinerea de astăzi nu are nici o tangenţă cu publicarea raportului Kroll.

“Ilan Shor a fost reţinut ca urmare a acţiunilor frauduloase comise la BEM din noiembrie 2014. Acesta este cercetat penal pentru abuz în serviciu”, a declarat Beţişor.

Luni, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a publicat pe blogul său raportul Kroll, în care se spune că ”în perioada anilor 2012-2014, un grup de firme a încercat, printr-un efort coordonat, să preia controlul asupra BEM, Băncii Sociale şi Unibank-ului”. În raport figurează de mai multe ori numele lui Ilan Shor.

Sursa: Moldpres