Il invidiaza cineva? Un indian are 39 de sotii, 94 de copii si 33 de nepoti

Unii de-abia fac față unei singure neveste, însă un indian a reușit o performanță spectaculoasă. Numele lui este Ziona Chana, are 74 de ani și se poate mîndri că are cea mai numeroasă familie din lume. Bărbatul are 39 de soții, 94 de copii și 33 de nepoți. Toți cei 166 de membri ai familiei trăiesc sub același acoperiș, într-o casă imensă din satul Baktawng. Cu prima soție s-a căsătorit la 17 ani, iar apoi nu s-a mai oprit.

Ziona s-a născut pe 21 Iulie 1945, în același sat în care locuiește acum, iar mediul în care a crescut l-a influențat enorm. Tatăl lui Ziona a fost fondatorul „Chana Pawl”, o sectă creștină care are în prezent peste 2.000 de adepți. Toți locuiesc în Baktawng și sunt faimoși pentru două lucruri: sunt tîmplari talentați și… poligami. Adepții sectei privesc poligamia cu seriozitate, iar Ziona și soțiile lui sunt un exemplu în comunitate, al cărei lider este, evident, Ziona. De altfel, bărbatul este campionul absolut la căsătorii: s-a căsătorit cu zece femei într-un singur an!

Nici una nu a fost forțată să se căsătorească, iar Ziona le-a curtat pe fiecare în mod tradițional. Una dintre soțiile lui, Rinkmini, spune că Ziona s-a îndrăgostit de ea după ce a văzut-o prin sat, iar ea s-a simțit flatată. „Este cel mai frumos bărbat din sat”, a spus ea. Cererea în căsătorie n-a întîrziat, iar acum Rinkmini este una dintre cele 39 de soții.

Astfel, la 75 de ani, Ziona este mîndru că are cea mai numeroasă familie din lume. Bărbatul cu 39 de soții, 97 de copii și 33 de nepoți toții locuiesc împreună, într-o casă cu 4 etaje și 100 de camere. Casa este denumită Chhuan That Run, „Casa Noii Generații”. Ziona ocupă un dormitor la parter, iar femeile își petrec noaptea cu el pe rînd, după un calendar prestabilit. De asemenea, opt soții sunt mereu „la post” pentru a-l ajuta pe soț la diverse treburi de-a lungul zilei.

Familia este organizată cu o disciplină aproape militară. Prima dintre soții, Zathiangi, coordonează treburile tuturor celorlalte femei, precum curățenia, spălatul rufelor și gătitul. Într-o singură zi, familia consumă 90 de kilograme de orez și 60 de kilograme de carne.