IGSU CONTINUA MASURILE DE PREVENIRE CONTRA COVID-19

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI sînt antrenați în continuare pentru prevenirea COVID - 19.

În localitățile unde este instituit regimul de carantină activează 21 de angajați IGSU cu 10 unități de tehnică. Pentru acțiunile de supraveghere, dar și de informare a cetățenilor sînt instituite 23 de posturi fixe, iar localitățile sînt patrulate de 13 echipe mobile.

Acțiunile organizate de salvatori vin întru asigurarea securității cetățenilor, dar și acordarea suportului necesar autorităților publice locale la fața locului.

Pe parcursul zilei de 28 aprilie pompierii și salvatorii au patrulat mai multe localități din țară pentru a atenționa oamenii despre riscuri, dar și despre măsurile care pot preveni infecția cu Coronavirus de tip nou. Echipe de salvatori în costume de protecție au mers cu autospeciale de intervenție și au difuzat mesaje sonore către oameni.

De informații utile au avut parte localnici din raioanele Ștefan Vodă, Ungheni, dar și municipiul Chișinău. Persoanele sînt îndemnate să rămînă acasă, să păstreze distanța socială și să informeze autoritățile în caz de suspecție cu COVID.

În caz de situații de risc cetățenii pot apela Serviciul 112.

Sursa: a-tv.md