IGOR GROSU: „LUCRAM ASUPRA UNUI ACORD ASUMAT DE CELE TREI PARTIDE DIN COALITIE”

Președintele fracțiunii PAS, Blocul ACUM, Igor Grosu, a declarat pentru Sputnik Moldova că cele trei componente ale coaliției de guvernare discută de ceva timp asupra unui document în care să fie indicate prioritățile pe termen scurt și mediu ale guvernării PSRM-ACUM.

Președintele fracțiunii PAS, Blocul ACUM, Igor Grosu, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik Moldova că în sînul coaliției de guvernare se discută de ceva timp despre semnarea unui Acord în care să fie indicate prioritățile imediate pe termen scurt și mediu ale activității guvernării PSRM-ACUM.

Sputnik Moldova a solicitat acest comentariu în contextul declarațiilor făcute, în această dimineață, de președintele fracțiunii PSRM în Parlament, Vlad Bătrîncea, care a propus semnarea de urgență, săptămîna viitoare, a unui acord politic între PSRM și Blocul ACUM, în care să fie expres indicate obiectivele politicii interne și externe ale țării.

Igor Grosu a declarat pentru Sputnik că discuțiile între cei trei parteneri ai coaliției – PSRM, PAS, PPDA – cu privire la semnarea unui astfel de document se poartă de ceva timp, însă acestea nu au fost mediatizate pe larg pînă la această dată.

”Este un proces pe care demult îl discutăm. Lucrăm asupra unei liste de priorități, pe termen scurt și mediu, care să cuprindă agenda Parlamentului și a Guvernului”, a declarat pentru Sputnik președintele fracțiunii PAS.

Deputatul a precizat că în prezent cele trei partide din coaliție lucrează în comun asupra textului acestui document, care ar putea fi semnat în scurt timp.

”Va fi un acord asumat de cele trei partide din coaliție. Este un document asupra căruia acum se lucrează. Îmi doresc ca în scurt timp să se ajungă la procesul de semnare a acordului”, a declarat pentru Sputnik președintele fracțiunii parlamentare PAS, Blocul ACUM, Igor Grosu.

Președintele fracțiunii PSRM în Parlament, Vlad Bătrîncea, s-a adresat în această dimineață cu un apel către partenerii din majoritatea parlamentară prin care a insistat pe semnarea de urgență, săptămîna viitoare, a acordului politic între PSRM și Blocul ACUM, unde vor fi trasate cu maximă claritate obiectivele politicii interne și externe ale țării,”pentru a exclude situații, care expun unor riscuri majore întregul proces de guvernare”.

Sursa: sputnik.md