IGOR DODON, ZINAIDA GRECEANII SI ION CHICU AU DESFASURAT SEDINTA SAPTAMINALA

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la ședința săptămânală cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și prim-ministrul, Ion Chicu.

Oficialii au discutat câteva subiecte de bază, inclusiv răspândirea COVID-19 și măsurile de control. Șeful statului a subliniat că sînt locuri suficiente în spitale, precum și medicamente, teste și consumabile.

Igor Dodon a comunicat că, începând cu 1 octombrie, va începe achitarea suportului în valoare de 900 lei pentru toți cei 660 mii de pensionari, pensiile cărora sînt sub 3000 lei.

În altă ordine de idei, interlocutorii au vorbit despre reparația clădirii Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, despre acordarea în continuare a suportului financiar agricultorilor ce au suferit în urma secetei, precum și despre finalizarea reparației drumurilor, în cadrul Programului național „Drumuri bune pentru toți”, planificată pentru începutul lunii noiembrie.

Totodată, Președintele țării a comunicat, că la 2 octombrie începe campania electorală, din care motiv ședințele săptămânale ale conducerii de vârf nu vor avea loc, pentru a evita orice speculație privind utilizarea resursei administrative.

Pe finalul întrevederii, șeful statului și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu situația din zona Nagorno-Karabah, a îndemnat ambele părți la încetarea focului și la pace. În context, Igor Dodon a reiterat că atât Armenia, cât și Azerbaidjanul sînt partenerii Republicii Moldova, având relații bune cu conducerea ambelor state. Din acest considerent, Președintele țării a îndemnat ambele comunități etnice din țara noastră să păstreze calmul și să nu „aducă” conflictul respectiv în Republica Moldova.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova