IGOR DODON: VOR FI DEMISI TOTI CEI NUMITI IN FUNCTII RECENT DE PARLAMENT

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon a declarat în studioul Radio Sputnik Moldova că mulți din cei care au fost numiți recent de Parlament în funcții pentru șefia unor instituții ar putea avea un mandat destul de scurt între 3 sau 5 luni de zile.

Șeful statului a calificat deciziile Parlamentului drept un gest de trișare și a unei atitudini incorecte în chestiunea numirii în diferite funcții în conducerea instituțiilor care se află sub control parlamentar.

„Aceasta este o atitudine incorectă față de următorul legislativ și față de alegători. Eu cred că abordarea pe care a avut-o majoritatea parlamentară este una foarte greșită și denotă o lipsă de stimă. Dacă știți că plecați pentru ce încercați să numiți oameni în funcție pe 3, 4 sau 5 ani înainte”.

Președintele Dodon este convins că următorul legislativ, noua majoritate parlamentară poate schimba orice, inclusiv cadrul legal.

“La sigur, va fi o altă majoritate parlamentară, unii își vor da demisia singuri, alții vor fi demiși prin modificarea legislației. Dacă vor fi oameni care merită, vor fi evaluați de noua majoritate parlamentară. La modul practic mulți din cei care au fost numiți recent ar putea avea un mandat destul de scurt - între 3 sau 5 luni de zile”, a precizat Șeful Statului.

Recent, Parlamentul i-a confirmat în funcție pe cinci directori noi la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, pe directorul general și doi membri ai Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor. De asemenea, Legislativul a numit un nou președinte al Curții de Conturi și a adoptat structura organizatorică și efectivul limită de personal al Consiliului Concurenței. Mandatul Parlamentului de legislatura a XX-a a expirat pe 30 noiembrie 2018. Conform prevederilor Constituției, mandatul Parlamentului se prelungește pînă la întrunirea legală a noii componențe. În această perioadă, Parlamentul poate adopta legi ordinare, hotărîri etc., poate organiza audieri, consultări și efectua control parlamentar.

Sursa: sputnik.md

Virginia Filip 09.02.2019 - 20:36

Alta treaba nu are Dodon? Simte ca ii fuge pamantul de sub picioare si acum cauta tot felul de motive ca sa mai iste un scandal? Vezi ce-ti face partidul, Dodoane, ca acolo e adevarata problema.