IGOR DODON, VIZITA IMPORTANTA IN JAPONIA

Igor Dodon efectuează o vizită la Tokio, la invitația guvernului nipon, pentru a participa la ceremonia de încoronare a împăratului Naruhito. Totodată, președintele preconizează să aibă întrevederi bilaterale cu lideri de stat prezenți la eveniment.

Președintele Igor Dodon, împreună cu soția sa, Galina, s-au deplasat luni, 21 octombrie, în Japonia, pentru a participa la ceremonia de încoronare a împăratului Naruhito.

Igor Dodon a postat pe Facebook imagini video cu momentul întîmpinării sale în Japonia.

Igor Dodon a precizat că încoronarea împăratului Naruhito are loc după ce „fostul împărat Akihito a abdicat în primăvara acestui an, după 30 de ani de guvernare”.

„La festivitate vor participa peste 150 de șefi de stat și guvern și preconizez să am întrevederi bilaterale cu lideri din străinătate”, a adăugat șeful statului.

Igor Dodon menționează că Japonia este „unul dintre cei mai importanți parteneri externi ai Republicii Moldova și cel de-al treilea donator, după SUA și UE”.

„Din momentul stabilirii relațiilor diplomatice, în luna martie 1992, Țara Soarelui Răsare ne-a acordat asistență financiară în valoare totală de peste 150 de milioane de dolari, preponderent în agricultură, dezvoltare regională și ecologie”, a precizat preeședintele Republicii Moldova.

Sursa: sputnik.md