IGOR DODON, VIZITA DE LUCRU IN RAIONUL DUBASARI

Președintele țării a vizitat barajul hidrocentralei de la Dubăsari

Aflîndu-se prin apropiere, Președintele țării a profitat de ocazie și a mers la barajul hidrocentralei de la Dubăsari unde s-a familiarizat cu situația și problemele existente în legătură cu creșterea nivelului de apă din rîul Nistru.

Șeful statului a constatat că pericolul inundațiilor a fost depășit, iar autoritățile au gestionat eficient această situație.

 

Igor Dodon a vizitat gimnaziul din satul Ustia și doi agenți economici

Președintele Republicii Moldova a vizitat gimnaziul din satul Ustia unde în prezent dna directoare, Tomaş Valentina, conduce un colectiv format din 25 de cadre didactice care instruiesc 283 de elevi. Igor Dodon a discutat cu conducerea instituției de învățămînt despre problemele cu care se confruntă precum și despre procesul de instruire a elevilor la distanță. Totodată, Președintelui i s-a comunicat că acoperișul gimnaziului necesită reparație, dat fiind faptul că acesta este spart, iar cînd plouă, apa pătrunde în clădire. Șeful statului a remarcat că autoritățile vor identifica surse financiare pentru a soluționa problema respectivă.

Apoi Igor Dodon a vizitat doi agenți economici. Primul este SRL „ELVITIS COM” care deține cea mai mare pepinieră viticolă din țară. 70% din recoltă este comercializată în țară, iar 30% este exportată. Gospodăria țărănească mai deține livezi de măr, cireși și alte culturi, pe o suprafață totală de 285 de hectare. În prezent, aici muncesc circa 130 de persoane.

Cel de-al doilea agent economic este SRL „Star-Agro Grup” care a fost fondat în anul 2008. Acesta dispune de o livadă de cireși pe o suprafață de circa 50 ha, de un depozit frigorific cu o capacitate de 2000 de tone, care în prezent se află în proces de modernizare, precum și de 2 camere de prerăcire.

Șeful statului a apreciat activitatea gospodăriilor agricole, aducîndu-le mulțumiri agricultorilor pentru munca pe care o depun zilnic, în pofida dificultăților cu care se confruntă. De asemenea Președintele a dat asigurări că în cel mai scurt timp guvernarea va lansa mai multe inițiative menite să susțină dezvoltarea sectorului agroindustrial al țării.

 

Șeful statului a vizitat localitatea Molovata din raionul Dubăsari

În cadrul vizitei în raionul Dubăsari, Președintele țării a mers în satul Molovata unde a discutat cu administrațiile grădiniței de copii și a Liceului Teoretic „Ștefan cel Mare”. Șeful statului a ascultat doleanțele acestora și le-a promis că problemele enunțate vor fi soluționate. În special, necesită a fi reparat acoperișul unui bloc a liceului, precum și construit un grup sanitar în sediul liceului, deoarece cel existent este amplasat în aer liber.

Ulterior, dat fiind că astăzi se împlinesc 516 ani de la trecerea în nefiinţă a domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfînt, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu Grigore Filipov, Președintele raionului Dubăsari, au depus flori la bustul marelui Domnitor din localitatea Molovata.

Apoi, șeful statului a mers și a aprins o lumînare la biserica „Nașterea Maicii Domnului” construită în anul 1912, unde anterior a oferit suport pentru reparația acesteia. De asemenea, Igor Dodon s-a rugat pentru pace și bunăstarea poporului nostru.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova