Igor Dodon: Unionismul a inregistrat azi un esec umilitor

Luînd atitudine față de manifestările de Duminică din centru Chișinăului, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Igor Dodon, Președintele Republicii Moldova, notează:

”Chiar dacă unionismul a înregistrat azi un eșec umilitor, trebuie să condamnăm propagarea acestei molime politice în Republica Moldova. Astăzi organele de forță au demonstrat că pot asigura ordinea publică și le mulțumesc că și-au făcut datoria, dar pe viitor ne așteptăm la mai multă inițiativă în asigurarea securității constituționale a țării. Guvernarea trebuie să știe că ea este direct responsabilă de dezbinarea pe care unioniștii o provoacă în societatea moldovenească. Din cauza corupției, a sărăciei și a deznădejdii, oamenii caută alternativă, inclusiv aderă la un proiect marginal și radical cum este unionismul.

Poate oare actuala guvernare democrată să îndrepte lucrurile? Am mari dubii. În cei aproape nouă ani de guvernare, eurounioniștii au compromis tot ce se putea compromite, inclusiv traseul lor proeuropean. Anume din cauza acestor erori ale eurounioniștilor a fost întreținut și curentul unionist. Însa sunt sigur că după alegerile parlamentare din acest an vom avea o altă conducere, statalistă pro Moldova, patriotică, social orientată. Viitoarea conducere va reface economia și va oferi speranță tuturor cetățenilor. Iar unionismul va fi declarat în afara legii. Serviciile secrete străine nu vor mai organiza aici diversiuni împotriva statului nostru.

Astăzi s-a confirmat vorba din popor că butoiul care mai tare hodorogește este pustiu. Așa s-a dovedit a fi și cu unionismul – după atîtea luni de propagandă, isterie și milioane investite, în PMAN s-a adunat doar un grup nesemnificativ de naivi și profitori, însoțiți de niște lideri politici compromiși și trădători de țară. În loc de „Marea Adunare” a fost organizat un banal protest minoritar, cu lăutari și discursuri ofilite. Se confirmă că unionismul este un balon care se va dezumfla o dată cu trecerea Centenarului. Unioniștii au strigat și s-au împrăștiat, iar Patria rămîne.

Moldova are viitor! Iar unionismul va rămîne un vis steril care aparține trecutului”, a scris șeful statului pa pagina sa de Facebook.

Nistor Grigore 26.03.2018 - 08:50

Pudelul lui Putin schiauna la unionisti, el stie ca nu ar avea loc intr-o Romanie mare. Dodoane, du-te cu rusii tai in tara ta mama Rusia si lasa Moldova sa-si faca viitor alaturi de cei de-o seama.