IGOR DODON: TREI POSIBILE EVOLUTII ALE EVENIMENTELOR DUPA ALEGERILE DIN FEBRUARIE

În cadrul conferinței de presă la AIP „Rossia segodnia”, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că PSRM nu va forma o coaliție cu Partidul Democrat în viitorul parlament.

Alegerile parlamentare anticipate nu ar fi o variantă proastă pentru PSRM, a declarat joi în cadrul conferinței de presă la AIP „Rossia segodnia” președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Acesta a menționat că nu exclude desfășurarea unor alegeri anticipate în Moldova, care ar putea avea loc chiar în anul viitor, și a prezentat cîteva scenarii posibile ale evoluției evenimentelor după scrutinul din februarie.

Primul: socialiștii vor cîștiga alegerile și vor forma guvernul. Al doilea: PSRM va forma majoritatea parlamentară cu deputații independenți. Al treilea: alegeri parlamentare anticipate, pentru că Partidul Democrat și opoziția proeuropeană nu vor reuși să formeze o majoritate în Parlament. Totodată, Dodon a exclus crearea unei coaliții în parlament între PSRM și PD.

„Nu exclud ca, după viitoarele alegeri parlamentare care vor avea loc în luna februarie, să se desfășoare în a doua jumătate a anului alegerile parlamentare anticipate. Nu exclud. Pentru noi, pentru opoziție, cred că aceasta nu este o variantă proastă. Pentru autorități (cele actuale), presupun că varianta este nefavorabilă”, a spus Dodon.

Șeful statului a subliniat că, în cazul în care PSRM va cîștiga alegerile parlamentare, președintele va avea mai multe atribuții.

Alegerile parlamentare stabilite pentru 24 februarie 2019 se vor desfășura conform sistemului electoral mixt: jumătate din numărul deputaților vor fi aleși pe liste de partid, iar cealaltă jumătate – pe circumscripții electorale.

Sursa: sputnik.md

Virginia Filip 04.11.2018 - 15:10

Astea sunt visele lui Dodon. Din pacate, a inceput sa viseze din ce in ce mai des cu ochii deschisi. oare cei care ii sunt alaturi nu-i soun ca tara nu va vota PSRM? Nu a inteles nici acum ca nu mai vrem apropierea de Rusia, ci de Uniunea Europeana?