IGOR DODON: SOCIALISTII NU VOR FACE COALITIE CU PARTIDUL DEMOCRAT

Președintele Igor Dodon exclude posibilitatea unei coaliții de guvernare cu Partidul Democrat din Moldova.

Președintele Igor Dodon a declarat în cadrul unei conferințe de presă că nu intenționează să facă alianță cu democrații după căderea Guvernului Sandu.

”Socialiștii nu fac coaliție cu partidul democrat. Încă în luna februarie am spus că socialiștii nu fac coaliție cu partidul democrat. Să se reformeze”, a precizat Igor Dodon.

Președintele Igor Dodon a mai declarat că țara noastră se află într-o profundă criză politică. Potrivit lui, aceasta a fost produsă de încăpățînarea Maiei Sandu.

"Ceea ce avem în acest moment avem o criză politică. Consider vital ca deputații să meargă împreună, să identifice o persoană bună pentru următoarea perioadă. Voi susține un candidat din partea ACUM - PSRM. Dacă deputații ACUM nu vor vrea să discutăm. Îmi voi asuma eu ca Președinte un ministru care va lucra repede. Voi avea grijă că următorul Guvern să fie eficient. Un Guvern care va promova o politică externă. Voi insista să aibă miniștri care cunosc realitățile Republicii Moldovei și cetățenilor. Nu este în interesul cetățenilor. Deja mîine dimineață invit la dialog.", a declarat Dodon.

Parlamentul de la Chișinău a demis astăzi Guvernul condus de Maia Sandu. Moțiunea de cenzură depusă de fracțiunea PSRM a fost susținută de socialiști și democrați. Moțiunea de cenzură depusă de fracțiunea PSRM și care a fost examinată astăzi de Parlamentul de la Chișinău a fost votată de 63 de deputați din minimul necesar de 51 de voturi. Pentru demiterea Cabinetului Sandu au votat deputații din fracțiunea socialiștilor și cei din fracțiunea democraților. Motiv pentru demiterea Guvernului Sandu a servit modificarea Legii Procuraturii de către Executiv prin asumare de răspundere.

Sursa: sputnik.md