IGOR DODON SI ZINAIDA GRECEANII S-AU INTILNIT CU UN FUNCTIONAR DE RANG INALT DIN GUVERNUL GERMANIEI

Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova şi Zinaida Greceanîi, preşedintele fracţiunii parlamentare a PSRM, au avut o întrevedere cu Andreas Peschke, împuternicitul Ministerului Federal de Externe al Germaniei pentru Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală, aflat în vizită de lucru în Republica Moldova. La întrevedere a participat E. S. Ulrike Knotz, Ambasadorul Germaniei în ţara noastră.

În cursul întrevederii părţile au discutat situaţia social-politică şi economică din Republica Moldova. Igor Dodon a expus poziţia socialiştilor cu privire la rezultatele unui an de la implementarea Acordului de Asociere. Potrivit lui, semnarea Acordului de Asociere a dus la mari probleme de dezvoltare economică şi socială a ţării, precum şi a afectat statalitatea RM. Acest Acord nu trebuia să fie semnat fără consultarea cetăţenilor cu privire la acest aspect în cadrul unui referendum.

În acelaşi timp Igor Dodon a menţionat că dacă în timpul cel mai apropiat situaţia nu se schimbă în ceea ce ţine de eficienţa actului de guvernare, de stoparea unor mişcări evident unioniste care duc la lichidarea statatalităţii, într-o perioadă de 3-5 ani există riscul de pierdere a statalităţii Republicii Moldova.

“Declaraţiile funcţionarilor de rang înalt, începînd cu Preşedintele Parlamentului, miniştri, Prim-ministru, Preşedintele ţării, denotă spiritele unioniste care sînt prezente la nivelul cel mai înalt. Acesta este cel mai mare pericol, la care este supusă la moment Republica Moldova. Doar schimbarea acestei guvernări oligarhice, eurounioniste poate salva statalitatea RM”, a subliniat Dodon.

 Deputatul a concluzionat cu menţiunea că partenerii externi ai ţării pot fi un garantal al statalităţii noastre: “Considerăm că partenerii noştri externi, în special Germania, care este un jucător important al politicii mondiale, va fi un garant al statalităţii ţării noastre”.

Comunicat primit la redacţie