IGOR DODON SI-A PREZENTAT AGENDA PINA LA SFIRSITUL ANULUI

Președintele Igor Dodon a anunțat o agendă plină pînă la încheierea mandatului în funcția de șef al statului. Igor Dodon a declarat, în cadrul emisiunii de vineri, că anul 2020 a fost unul dificil, dar speră că acesta se va finaliza cu bine.

”În primul rînd, eu voi promulga toate legile pe care le aprobă Parlamentul în această perioadă. Posibil să particip la unele ședințe online, sau vom vedea cum, pe platforme internaționale. Mi-a spus ambasadorul Federației Ruse că, cel mai probabil, va avea loc ședința șefilor de stat CSI, pînă la inaugurarea noului președinte. Evident că trebuie să particip, să duc mandatul pînă la sfîrșit”, a declarat Dodon.

Șeful statului a menționat că instituția prezidențială va asigura transferul puterii către noul președinte. Pregătirile deja au început, iar data inaugurării ar putea fi fixată pentru 24 sau 25 decembrie.

”Asigurăm tot ce ține de inaugurarea noului președinte, colegii din instituția prezidențială se ocupă. Discută pe 24 sau 25 decembrie să aibă loc inaugurarea. Succese și tot ce e necesar punem la dispoziție”, a spus șeful statului.

Igor Dodon a anunțat că după ce își va încheia mandatul de președinte al țării va participa la Congresul PSRM, care va avea loc pe data de 30 decembrie, și unde urmează să fie înaintat în funcția de președinte al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Igor Dodon nu exclude că în această perioadă PSRM va începe și unele discuții pe platforma parlamentară cu alte fracțiuni.

”Să vedem ce facem mai departe. Cînd dizolvăm Parlamentul împreună cu președintele nou ales, pentru că el trebuie să pună ultima semnătură. Cum facem cu Guvernul”, a declarat Igor Dodon.