IGOR DODON S-A INTILNIT CU SECRETARUL GENERAL AL ADUNARII INTERPARLAMENTARE A CSI, IURI OSIPOV

Igor Dodon avut o întrevedere cu Iuri Osipov, secretarul general al Adunării Interparlamentare a CSI. Întrevederea a avut loc în Palatul Tavriceski – sediul Adunării Interparlamentare a statelor-membre ale CSI.

În cadrul discuției, părțile au abordat aspecte ale cooperării în cadrul Comunităţii Statelor Independente. În context, șeful statului a pledat pentru continuarea consolidării colaborării dintre state în cadrul acestei structuri.

Totodată, Președintele Igor Dodon a menţionat că, în ciuda tuturor obstacolelor, CSI rămîne a fi un mecanism viabil care oferă soluţii pentru mai multe probleme importante.

”Datorită acestui fapt, eu şi reprezentanţii partidului pro-prezidenţial PSRM am participat şi vom participa la toate evenimentele din cadrul Comunităţii Statelor Independente”, a declarat Președintele țării.

La finele întrevederii, Igor Dodon a informat interlocutorii despre obţinerea de către Moldova a statutului de observator în Uniunea Economică Eurasiatică. ”Am reiterat faptul că sîntem interesaţi de menţinerea unor relaţii de prietenie cu toţi partenerii noştri din Vest şi din Est”, a conchis șeful statului.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova