IGOR DODON S-A INTILNIT CU AMBASADORUL ITALIEI ENRICO NUNZIATA

Astăzi, liderul PSRM Igor Dodon şi Andrei Neguţa, ambasador, deputat în Parlamentul RM din partea socialiştilor, au avut o întrevedere cu Enrico Nunziata, Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, la solicitarea părţii italiene.

Oficialii au făcut un schimb de opinii pe marginea situaţiei social-politice din Republica Moldova.

Igor Dodon, liderul PSRM a ţinut să sublinieze: „Se vede o abordare şi o poziţie diferită a Occidentului faţă de ceea ce se întîmplă în Republica Moldova. Pe parcursul crizei politice am observat că Uniunea Europeană are o poziţie mai rezervată şi nu a dorit să ia partea oligarhilor de la guvernare şi să-i susţină deschis, fiind dezamăgită de faptul că pe parcursul ultimilor şase ani anume sub drapelele intergării europene corupţia în RM a crescut şi situaţia s-a înrăutăţit. Pe de altă parte vedem o poziţie puţin diferită a Statelor Unite ale Americii care sînt gata să menţină RM în captivitatea oligarhilor din considerente geopolitice”.

Dodon a subliniat că poziţia PSRM rămîne neschimbată: doar alegeri parlamentare anticipate, alegerile preşedintelui ţării de către popor cel tîrziu în toamna anului curent.

Comunicat primit la redacţie