IGOR DODON S-A FAMILIARIZAT CU ACTIVITATEA A TREI AGENTI ECONOMICI DIN RAIONUL UNGHENI

În cadrul vizitei în raionul Ungheni, Președintele Republicii Moldova s-a familiarizat cu activitatea a trei agenţi economici.

SRL „Prog-Agroter” condusă de Iurie Vrabie este specializată în cultivarea grîului, floarea-soarelui şi a porumbului, fiecare pe o suprafaţă a cîte circa 750 de hectare. Gospodăria ţărănească se confruntă cu mai multe probleme, una dintre ele fiind seceta, care a afectat o parte din culturile agricole.

Următorul agent economic a fost SRL „Cidonia”, condusă de Ivan Bulgac. Aici este cultivat grîul pe o suprafaţa de 710 ha, floarea-soarelui şi porumbul pe un teren de 1200 ha, o livadă de mere, căpşune şi amenajată o pepinieră.

Cel de-al treilea agent economic este SRL „Agrosfera BM” în frunte cu Nicanor Buzovoi care este specializată în cultivarea grâului şi floarea soarelui, cîte 710 hectare, şi porumb pe o suprafaţă de 540 de hectare. Aici funcţionează şi o fabrică de conserve.

Șeful statului a salutat activitatea tuturor gospodăriilor şi le-a dat asigurări că în condiţiile dificile cu care se confruntă întreaga ţară, actuala conducere depune eforturi în vederea susţinerii unui dintre cele mai importante sectoare ale economiei naţionale, iar în cel mai scurt timp va veni cu iniţiative concrete de ajutorare a agricultorilor.