IGOR DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA S-A INTILNIT CU UN GRUP DE SPORTIVI MOLDOVENI

Igor Dodon, Președintele Republicii Moldova s-a întîlnit cu un grup de sportivi moldoveni, care recent s-au întors din orașul Milano, Italia, unde, în perioada 1 – 2 aprilie curent, au participat la Campionatul Mondial la Kickboxing, cu susținerea Campaniei Naționale ”Iubesc Moldova”.

Șeful statului a fost plăcut surprins să afle că sportivii noștri au revenit de la campionat cu un palmares impresionant: șase titluri mondiale, două medalii de argint și două medalii de bronz.

Astfel, sportivul și antrenorul Vlad Gribincea a devenit campion mondial la vîrsta de 39 ani, fiind un exemplu pentru discipolii săi. În premieră pentru Republica Moldova și kickboxingul moldovenesc, trei domnișoare au devenit campioane mondiale și au dus faima țării noastre în Europa: Irina Belous, 19 ani, categoria 50 kg, Zinovia Verikokidi, 16 ani, categoria 55 kg și Natalia-Daria Boldișor, 19 ani, categoria 70 kg.

Cel mai tînăr luptător din echipă, Pavel Rusu, de 12 ani, a obținut medalia de bronz. La categoria seniori, au obținut titluri de campioni mondiali sportivii Vitalie Vizitiu de 22 ani în categoria de 75 kg și Petru Cîrlig, 20 ani în categoria de 85 kg.

Medaliați cu argint au devenit Alexandru Chițcari și Ștefan Spînu, iar medaliat cu bronz - Samuel Mașinschi.

Antrenorii echipei naționale la Kickboxing, Vladislav Gribincea și Viorel Gurdiș împreună cu discipolii săi au demonstrat că și în condiții grele în Republica Moldova se face sport și avem sportivi de valoare.

În final, Președintele țării a declarat că este mîndru de sportivii noștri și îi va susține ori de cîte ori va avea posibilitate, așa cum o face de fiecare dată. Totodată, Igor Dodon a menționat că este regretabil faptul că autoritățile statului au uitat de tinerii noștri, care în pofida lipsei sălilor de sport bine dotate și a unei finanțări adecvate, dau dovadă de caracter și ambiție și obțin rezultate remarcabile în cadrul competițiilor internaționale, ducînd faima statului nostru în lume.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei RM