IGOR DODON, PRESEDINTELE R. MOLDOVA A AVUT O INTREVEDERE CU REPREZENTANTII COMITETULUI NATIONAL „VICTORIE”

Președintele țării a desfășurat astăzi o ședință cu reprezentanţii Comitetului Național „Victorie”, din care fac parte mai multe organizaţii neguvernamentale și activişti civici.

În cadrul întrevederii, participanții au discutat scopurile şi obiectivele comitetului, precum şi planul de acţiuni dedicate Zilei Victoriei.

Igor Dodon a menţionat că principalele sarcini ale comitetului prevăd păstrarea memoriei istorice, educarea generaţiei tinere în spiritul patriotismului, lupta cu falsificarea istoriei.

”Am susţinut ideea de consolidare a societăţii în cadrul comitetului şi am promis că voi participa activ la acţiunile consacrate zilei de 9 Mai”, a declarat șeful statului.

Totodată, Președintele țării a anunțatactivităţile planificate pentru data de 9 Mai: un concert în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău cu participarea interpretului Aleksandr Marşal şi formaţia „Liubă”,decorarea cu distincția ”Ordinul Republicii”a 9 veterani, participarea, prima dată în ultimii 10 ani, a Președintelui Republicii Moldova la Parada Victoriei din Piaţa Roşie din Moscova.

De asemenea, pentru ziua de 9 Mai este preconizat marşul ”Regimentul Nemuritor”, acțiune în cadrul căreia participanții vor mărșălui pînă la Complexul Memorial „Eternitate”.

Comitetul „Victorie” a propus ca la 9 Mai săfie formată o singură coloană fără drapele şi simboluri de partid, care i-ar putea întruni pe toţi reprezentanţii societăţii civile.

”Am acceptat această iniţiativă şi am propus, în scopul evitării unor interpretări negative, ca în fruntea coloanei să meargă veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei, ceea ce va consolida şi mai mult societatea noastră sub drapelul comun al Victoriei” a declarat Președintele țării.

În final, Igor Dodon a menţionat că activitatea Comitetului se va desfășura în permanență și cu suportul Preşedintelui ţării.

Serviciul de Presă al Președinției R. Moldova

Virginia Filip 24.04.2017 - 19:49

Bla, bla, bla. Numai de asta este bun Dodon al nostru. Cine l-a vrut presedinte, sa se spele pe cap cu el, ca de altceva nu e bun. Nu stiam ca atributiile unui presedinte se refera numai la intalniri cu Putin si cu activisti comunisti. Poate suntem noi moldovenii altfel.