IGOR DODON: PIONII LUI PLAHOTNIUC, GRUPUL SOR-CANDU DIN PARLAMENT SI RENATO USATII, VOR CONLUCRA IMPREUNA CA PLAHOTNIUC SA REVINA IN MOLDOVA

Președintele Igor Dodon susține că Vladimir Plahotniuc va folosi metodele vechi și bine cunoscute pentru a reveni în forță în Moldova. Șeful statului a declarat, în cadrul unui interviu pentru Unimedia, că terenul pentru revenirea acestuia în țară îl pregătesc acum pionii săi: grupul Candu-Șor și Renato Usatîi.

”Pionii lui Plahotniuc, grupul Șor-Candu din Parlament și Renato Usatăi, vor conlucra împreună ca Plahotniuc să revină în Moldova. Dacă vor înțelege cei de dreapta, cel puțin eu înțeleg, PDM tot înțelege. Acesta este scopul. Plahotniuc vrea să revină în forță, pentru aceasta trebuie să ia un pachet de deputați ca să-l controleze. De aceea el acum cumpără deputați, pentru că ei de capul lor nu se duc”, a spus Igor Dodon.

Potrivit Președintelui, gruparea Platotniuc încearcă acum să antagonizeze PSRM, pe de o parte, și PAS și PPDA, pe de altă parte, ca să-i poată ”juca” și pe cei de centru-stînga și pe cei de dreapta, ca pînă la urmă Plahotniuc să revină la guvernare.

”Scopul este să cumpere un pachet de deputați, ca forțele de centru-stînga să piardă majoritatea în Parlament, cei de dreapa să nu poată forma majoritate, să ne pună pe noi de stînga și dreapta cap în cap cu mesaje pro-ruse, pro-europene, unire. Așa a făcut tot timpul, iar el să stea în centru și să se înțeleagă cînd cu unul, cînd cu alții, ca pînă la urmă să-i trăsnească și pe unii și pe alții. Așa a făcut Plahotniuc cu Filat și cu Voronin. Nouă trebuie să ne ajungă minte să nu permitem ca să ne joace pe noi mafia și bandiții lui Plahotniuc – aceștia doi din Parlament și unul din afara Parlamentului”, a declarat Președintele.