IGOR DODON: PINA CIND CEI “DE DREAPTA” NU SINT GATA SA SPUNA DESPRE CREAREA MAJORITATII, NU ARE SENS SA CREAM GRUPURILE DE LUCRU

Tot ceea ce au propus socialiștii ca fiind condițiile pentru negocierile privind crearea unei majorități parlamentare – nu este întîmplător. Toate aceste propuneri sînt cuprinse în programul politic al PSRM. Despre aceasta a declarat în cadrul unei emisiuni difuzate la un post de televiziune public, Președintele țării, Igor Dodon.

“Ceea ce ține de neutralitate, suveranitate și politică externă echilibrată, toate acestea sînt elemente ale programului politic PSRM, pentru care cetățenii au votat. Prin urmare, Partidul Socialiștilor, în calitate de partid care a obținut cel mai bun rezultat la alegeri, a venit cu cîteva propuneri pentru discuții. De ce “ACUM” este atît de categoric – este o altă întrebare. Dar a existat o decizie foarte clară a Consiliului Republican”, a spus el.

De asemenea, șeful statului a remarcat că socialiștii nu vor purta negocieri informale cu “ACUM”, împărtășindu-și viziunea în acest sens.“Opinia mea este următoarea: atît timp cît partidele de dreapta nu sînt pregătite să înceapă negocierile pentru crearea unei majorități parlamentare funcționale și a unui Guvern funcțional, și nu minoritar, nu are sens să creăm grupuri de lucru și să purtăm discuții formale sau informale”, a spus Igor Dodon.