IGOR DODON, PENTRU ROSSIA24: CRED CA ANUL 2021 VA FI UNUL BUN DIN PUNCT DE VEDERE ECONOMIC

Anul 2021 va fi unul bun pentru Republica Moldova din punct de vedere economic. Autoritățile planifică să facă investiții mari în infrastructură și vor veni cu un suport esențial pentru întreprinzătorii locali. Despre aceasta Igor Dodon a povestit într-un interviu pentru postul de televiziune Rossia24.

“Eu cred că noi vom depăși criza economică, cifrele arată că noi ieșim din această situație complicată. Avem planuri serioase pentru anul 2021. Pe lîngă lupta cu pandemia, planificăm investiții mari în infrastructură, care va deveni o locomotivă pentru a ieși din criză. Vom lansa programe serioase pentru business”, a spus Dodon.

Igor Dodon a mai declarant că în 2021 Republica Moldova va tinde să devină membru al Băncii Eurasiatice de dezvoltare.

 

La aceste alegeri prezidențiale, peste hotare au fost deschise mai multe secții de vot decît la scrutinul din 2016

Autoritățile de la Chișinău au deschis un număr mare de secții de votare peste hotarele țării, pentru ca diaspora moldovenească să-și poată exercita dreptul la vot la scrutinul din 1 noiembrie. Despre aceasta Igor Dodon a povestit în cadrul unui interviu exclusiv pentru postul de televiziune de la Moscova, Rossia24.

“Orice cetățean al țării sale, indiferent unde se află, are drept la vot. Acest lucru poate fi asigurat prin diferite modalități: votul electronic, sau secții de votare deschise peste hotare. Noi în acest an am deschis peste 130 de secții de votare peste hotare. Desigur au fost insinuări din partea oponenților politici că vor fi falsificări în Rusia, dar acolo sînt doar 17, în comparație Italia, unde sînt peste 30, iar în țările UE în total sînt peste 85 de secții. În Rusia sînt în jur de 400 de mii de moldoveni, iar în țările UE – undeva 350 de mii. Așa că tot ce ține de falsificarea alegerilor peste hotare – este imposibil”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, candidatul independent nu exclude că în țările din Uniunea Europeană prezența la vot ar putea fi scăzută din cauza interdicțiilor impuse de autoritățile UE pe timp de pandemie.

„Dar noi am deschis mai multe secții decît acum 4 ani, așa ca să le permitem tuturor să voteze”, a precizat Igor Dodon.

Sursa: vesti.ru