IGOR DODON OFERA DETALII DESPRE INTREVEDEREA PE CARE O VA AVEA CU KLAUS IOHANNIS

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, urmează să se întîlnească cu omologul său român Klaus Iohannis. Șeful statului a oferit detalii cu privire la data cînd ar putea să se întîlnească cu președintele român.

Sper foarte mult să am o întrevedere cu președintele României, Klaus Iohannis, pînă la alegerile prezidențiale din țara vecină, care vor avea loc pe data de 10 noiembrie. Declarația a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul unui interviu pentru presa din România.

”Sper foarte mult să am o întrevedere cu Kalus Iohannis, dacă va fi posibil pînă la alegeri. Va fi bilaterală sau pe o platformă internațională, pentru că am o invitație pe 1 septembrie să particip în Polonia la un eveniment dedicat începutului celui de-al Doilea Război Mondial, poate acolo ne vom vedea, sau va fi la Adunarea generală a ONU de la New-York, din septembrie”, a declarat președintele moldovean.

Igor Dodon și Klaus Iohannis au remarcat în cadrul unei convorbiri telefonice pe care au purtat-o pe data de 26 iunie necesitatea aprofundării relațiilor dintre Moldova și România. Președintele moldovean a constatat cu satisfacție intensificarea contactelor la toate nivelurile și în toate domeniile de interes comun.

Igor Dodon a remarcat în cadrul dialogului cu Iohannis că România este partenerul comercial principal al Republicii Moldova.

Totodată, șeful statului și-a exprimat recunoștință partenerilor români pentru sprijinul acordat țării noastre în mai multe domenii.

În cadrul acestei convorbiri telefonice președintele țării a repetat invitația pentru Klaus Iohannis de a întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova.

Sursa: sputnik.md