IGOR DODON: MOLDOVA VA AVEA SI GAZE, SI ENERGIE ELECTRICA DE LA 1 IANUARIE 2020

De la 1 ianuarie 2020, cetățenii Republicii Moldova vor primi și gaze, și energie electrică. Despre aceasta a declarat șeful statului, în cadrul celei de-a treia ediții a platformei de comunicare „ Președintele răspunde”, asigurînd populația țării că totul este sub control și că nu există riscuri de a rămîne fără căldură și gaz!

„Vreau să vă asigur că Moldova va avea și gaze, și energie electrică de la 1 ianuarie 2020! Nu există nici un risc la această etapă și vreau să menționez că ne-am asigurat pînă la întrevederea dintre președintele Rusiei și Ucrainei de la Paris. Știți că în această săptămînă a avut loc reuniunea în formatul „Normandia”, unde Rusia și Ucraina au ajuns la o înțelegere privind tranzitul gazelor prin țara vecină. Moldova va primi gaze naturale prin aceeași conductă, prin care îi erau furnizate gazele și în ultimii ani”, a spus Igor Dodon.

Președintele a subliniat că, nefiind sigur de faptul că Ucraina și Rusia vor găsi un numitor comun la capitolul furnizarea de gaze, conducerea Moldovei s-a asigurat și a pregătit o serie de opțiuni de urgență, astfel încît populația țării să fie asigurată de alimentarea neîntreruptă a gazelor naturale. În același timp, șeful statului a amintit că, „gălăgia” în jurul problemei cu gaze au ridicat-o foștii colegi de coaliție a Partidului Socilialiștilor – liderii blocului „ACUM”, Maia Sandu și Andrei Năstase, cărora Igor Dodon le-a recomandat să muncească pentru a deveni o opoziție demnă.

„Le-aș recomanda, decît în loc să strice atmosfera sărbătorilor, să înceapă să muncească. Să se gîndească ce să facă ca cetățenii să trăiscă mai bine, nu mai rău, doar ca ei să își poată argumenta trecerea în opoziție”, a declarat șeful statului.

Rezumînd, șeful statului a constatat că se va ocupa personal de problema asigurării Republicii Moldova de aprovizionarea cu gaze, amintind, că deja a avut o serie de înrevederi cu șeful „Gazprom” Alexei Miller și cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

Sursa: a-tv.md