IGOR DODON: MA ADRESEZ CATRE TOTI SLUJITORII BISERICII DE A OFICIA SERVICII DIVINE FARA ENORIASI

Preşedintele Igor Dodon s-a adresat către toți slujitorii bisericii de a oficia servicii divine fără enoriași, iar după posibilitate acestea să fie transmise online. De asemenea, șeful statului a venit cu îndemnul ca enoriașii din Republica Moldova să se abțină pentru o perioadă de la vizitarea bisericilor și să stea acasă.

„La 29 martie 2020, în cea de-a patra zi de joi a Postului Mare, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril a oficiat Sfînta Liturghie după care s-a adresat către credincioși cu un îndemn.

În această perioadă dificilă pentru țările noastre și pentru credincioșii ortodocși, Patriarhul i-a îndemnat pe enoriași să se abțină de la vizitarea bisericilor pînă la o blagoslovire specială a Patriarhului, să stea acasă și să se roage Domnului din propriile locuințe.

Potrivit Preasfinției Sale, lupta de astăzi a omenirii cu pandemia „este mult mai complicată decît războiul cu un dușman din afară”. „Să ne învingem pe noi înșine, să analizăm propriile gînduri, să ne purificăm sufletele de păcat, să devenim atît de fermi și puternici încît să nu mai lăsăm păcatul în suflet – aceasta este lupta care prin intensitatea sa, depășește orice bătălie omenească”, a spus Patriarhul Kirill, și eu sînt absolut de acord cu cele spuse.

În legătură cu aceasta, mă adresez către toți slujitorii bisericii de a oficia servicii divine fără enoriași iar după posibilitate acestea să fie transmise online. De asemenea, vin cu îndemnul ca enoriașii din Republica Moldova să se abțină pentru o perioadă de la vizitarea bisericilor și să stea acasă. Pentru că nimeni și nimic nu ne împiedică să ne rugăm de acasă.

Multă sănătate tuturor!”, a notat şeful statului pe pagina sa de Facebook.