IGOR DODON, LIDER IN SONDAJE

Cei mai mulți cetățeni spun că își vor da votul pentru actualul președinte

Cei mai mulți cetățeni sînt gata în această duminică să-și dea votul pentru candidatul independent Igor Dodon. Sînt datele ultimului Barometru electoral – 2020, realizat de compania Date Inteligente SRL.

Respondenții au fost întrebați pentru cine vor vota în data de 1 noiembrie 2020. Majoritatea, 36,5 la sută din cetățenii deciși, a spus că își va da votul pentru Igor Dodon. Pe locul doi s-a clasat Maia Sandu cu 30%, iar pe locul trei este Renato Usatîi, pentru care sînt gata să voteze doar 14 la sută din cetățenii deciși.

Violeta Ivanov de la PP “Șor” ar putea obține 11,2%, iar liderul Platformei DA, Andrei Năstase – 4,1%. Pentru unionistul Octavia Țîcu s-au expus 2,3% din cetățenii deciși, iar pentru Dorin Chirtoacă – 1,3%. Candidatul PLDM, Tudor Deliu ar obține mai puțin de un procent.

La sondaj au participat 1231 de cetățeni ai Republicii Moldova prin metoda față-n față. Datele au fost colectate în perioada 14-24 octombrie, iar marja de eroare este de +- 2.8%. Sondajul este un produs propriu al companiei Date Inteligente SRL din resurse financiare proprii.

Comisia Electorală Centrală a fost notificată despre desfășurarea sondajului în conformitate cu art. 70 alin. (10) din Codul Electoral.