IGOR DODON, LA MITINGUL PSRM: SINTEM OBLIGATI SA CISTIGAM ALEGERILE DIN 2019

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat la mitingul organizat de Partidul Socialiștilor în centrul Chișinăului că anul 2019 este anul socialiștilor și aceștia trebuie să obțină majoritate în legislativ după următoarele alegeri parlamentare.

Șeful statului a menționat că unii dintre oponenții politici au încercat să-i sugereze că nu trebuie să participe la evenimentul socialiștilor, însă el a venit „alături de cei care m-au susținut acum doi ani”.

„În 2019 se împlinesc 10 ani de cînd partidele poro-europene sînt la putere. Fiecare ați simțit pe propria piele ce a făcut această guvernare. Și-au bătut joc de pensionari, le-au majorat pensiile cu 4%. Profesorilor le-au închis școlile, spitalele și grădinițele au fost lichidate. Tineretul, 10 ani în urmă erau peste 100 de mii de studenți, acum sînt peste 65. Mai răbdăm? sau ajunge?”, a spus Igor Dodon.

Președintele spune că nu este exclus faptul că în luna noiembrie ar putea să mai adune o dată membrii și susținătorii PSRM în Piața Marii Adunări Naționale. „Să fiți gata, atunci cînd vă voi spune, să ieșiți în Pață, alătiuri de președinte, de popor”, a spus șeful statului.

Potrivit lui, victoria la următoarele alegeri nu doar trebuie obținută, dar și apărată.

Sursa: noi.md