IGOR DODON ISI VA CONCENTRA CAMPANIA ELECTORALA PE SUBIECTELE CE-I INTERESEAZA PE OAMENI SI NU PE CRITICA CONTRACANDIDATILOR

Igor Dodon a anunțat că își va concentra campania electorală la alegerile prezidențiale pe subiectele ce-i interesează pe oameni și nu pe critica contracandidaților. Șeful statului a declarat, în cadrul unei ediții speciale la un post privat de televiziune, că oamenii nu trebuie priviți ca electorat, așa cum o fac unii politicieni.

”Aceștia sînt cetățenii Republicii Moldova care așteaptă rezultate. Cred că pe oameni mai puțin îi interesează învinuirile reciproce. Mi-aș dori ca candidații să vină cu ce vor să facă ei pentru țară, pentru a rezolva problemele oamenilor”, a spus șeful statului.

Igor Dodon a reiterat că, va avea o campanie electorală modestă, fără panouri scumpe.

 

În calitate de candidat nu ai dreptul să folosești resursele administrative și nu le voi utiliza”

Igor Dodon a declarat că în campania electorală pentru prezidențialele din noiembrie nu va folosi mașina de serviciu sau alte resurse administrative. Șeful statului a declarat că în calitate de candidat va merge în toate raioanele din țară și va discuta cu oamenii.

”În calitate de candidat nu ai dreptul să folosești resursele administrative. Aceasta înseamnă că automobilul de serviciu nu poate și nu va fi utilizat”, a spus președintele.

Dodon a amintit că legislația electorală nu prevede ca președintele țării, președintele Parlamentului și premierul să-și suspende activitatea în perioada electorală, dacă sînt înregistrați în calitate de concurenți electorali. În 29 de ani de independență a Republicii Moldova niciun oficial de acest rang nu și-a suspendat.

”Atribuțiile președintelui presupun nu doar drepturi dar și responsabilități. Președintele trebuie să-și îndeplinească atribuțiile funcționale față de cetățeni”, a declarat Dodon.

Igor Dodon a vizitat peste 600 de localități din țară. În biroul președintelui țării se află o hartă unde sînt marcate toate localitățile în care a mers Igor Dodon în trei ani și jumătate de mandat.

 

Igor Dodon a adunat semnăturile necesare pentru a participa la prezidențiale

Grupul de inițiativă al candidatului la funcția de președinte al Republicii Moldova Igor Dodon a reușit să adune numărul necesar de semnături pentru a participa la alegeri. Anunțul a fost făcut de Igor Dodon la un post privat de televiziune.

Potrivit lui Dodon, este vorba despre 25 de mii de semnături, care vor fi verificate minuțios.

"Noi nu ne vom grăbi să le depunem, verificăm fiecare listă și săptămîna viitoare sau peste o săptămînă le vom prezenta la CEC", a spus Igor Dodon.

Precizăm că, campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie curent va începe nu mai devreme de 30 de zile înainte de ziua alegerilor, adică pe data de 2 octombrie curent.

Sursa: NTV Moldova