IGOR DODON, INTERVIU PENTRU TASS

“Nu vom comite greșeala din 2009, cînd fostul președinte a cedat puterea. Noi ne vom apăra victoria”

Igor Dodon spune că este gata să își apere victoria la alegerile prezidențiale, în cazul în care oponenții politici vor scoate oamenii în stradă. Despre aceasta Dodon a declarat în cadrul unui interviu pentru agenția rusă de presă TASS.

„Victoria își ară rostul atunci, cînd tu ești gata să o aperi. Noi nu vom comite greșeala din 2009, cînd fostul președinte a cedat puterea, avînd în Parlament 60 de mandate. Eu le-am promis cetățenilor că voi apăra votul lor”, a declarat Dodon.

Totodată, Igor Dodon spune că în prezent la Chișinău nu există potențial pentru a organiza proteste în masă.

„Susținătorii mei îmi spun că sînt gata să iasă și să apere această victorie, dar eu nu văd potențial pentru mari proteste în Chișinău, așa cum se întîmplă în unele țări, unde recent au avut loc alegeri. Voi face tot ce îmi stă în puteri ca în țară să domine pacea și înțelegerea. Eu am aici la Chișinău trei băieți și vreau ca ei să trăiască în pace. Eu sînt gata să mă așez la masa de discuții cu oponenții politici, doar ca să fie pace”, a mai spus Igor Dodon.

Amintim că liderii de dreapta au declarat de mai multe ori că dacă la alegerile prezidențiale din acest an va cîștiga Igor Dodon aceștia vor organiza proteste.

 

“Înțelegem că fără imunizare nici o țară nu va depăși pandemia și am început discuțiile cu Rusia pentru a obține vaccin anti-COVID”

Republica Moldova ar putea obține vaccin împotriva COVID-19 deja pînă la sfîrșitul acestui an. Autoritățile de la Chișinău poartă discuții, în acest sens, cu Federația Rusă. Despre aceasta Igor Dodon a declarat într-un interviu cu Mihail Gusman, prim-director general adjunct al Agenției de Știri TASS.

“Ce ține de pandemie, în R.Moldova situația este sub control, chiar dacă nu este una ușoară. Numărul de îmbolnăviri este mare, așa cum se întîmplă în întreaga lume, dar sistemul medical face față, noi am fost pregătiți pentru această situație. Chiar și așa, noi am decis să nu închidem școlile, grădinițele.

Totodată, noi am decis să nu stopăm activitatea economică, pentru că în primăvara acestui an Moldova a trecut printr-o criză economică fără precedent. Înțelegem că fără vaccin nici o țară nu va depăși situația și din această cauză am început discuțiile cu autoritățile ruse și am depus deja o solicitare pentru a obține vaccin anti-COVID, sperăm ca pînă la anul nou să obțin acest vaccin ca să putem imuniza cel puțin persoanele, care luptă pe prima linie”, a declarat Igor Dodon.

Anterior, Igor Dodon a spus că va pleda ca imunizarea anti-COVID în Moldova să fie benevolă.

 

Știrile false afectează în cea mai mare parte familia”

Știrile false afectează în cea mai mare parte familia, a declarat Igor Dodon în cadrul unui interviu pentru TASS. Candidatul independent la funcția de Președinte al Republicii Moldova și-a amintit cît de mult a avut de suferit mama sa, dar și soția, cînd citeau fake-urile și comentariile agresive de pe rețelele de socializare.

“Am rugat-o pe mama să nu mai folosească Facebook-ul, deoarece comentariile, fake-urile de acolo o afectează puternic”, spune Igor Dodon.

În context, jurnalistul rus Mihail Gusman și-a amintit de vizita pe care a efectuat-o în Republica Moldova, cînd a fost primit cu multă ospitalitate de către mama lui Igor Dodon. Gusman a remarcat că a fost servit cu un vin de excepție, de la Sadova, și s-a interesat dacă recolta de struguri, din acest an, este bună.

„Recolta de struguri este bună, chiar dacă a fost secetă noi am făcut deja 2-3 tone de vin, eu am particip personal la proces. În total, cred că vom avea în jur de 5-6 tone de vin. Putem să expediem și pentru jurnaliștii de la TASS”, a spus Igor Dodon.

Totodată, Dodon a precizat că atunci cînd a recoltat strugurii, a invitat și oponenții politici la un pahar de vin, pe care să îl servească după alegeri. „Alegerile vin și se duc, iar oamenii trebuie să rămînă oameni”, a conchis Igor Dodon.