IGOR DODON: IN REGIM DE URGENTA SA FIE IDENTIFICAT VINOVATUL ACCIDENTULUI DE ASEARA

Măsurile de control privind respectarea regulilor de circulație rutieră și în special, a regimului de viteză ar putea fi înăsprite. O solicitare către Guvern în acest sens a făcut șeful statului, Igor Dodon.

Pe pagina sa de Facebook, președintele spune că solicită Executivului ca în regim de urgență să înăsprească măsurile, iar ministerul Afacerilor Interne să stabilească în regim de urgență toate circumstanțele tragediei. 

„Să identifice și să atragă la răspundere persoanele vinovate de producerea accidentului. Nu putem să ignorăm și să închidem ochii la faptul că străzile orașului se transformă în trasee de curse, iar așa-zișii „vitezomani” terorizează oamenii, în special pe timp de noapte. Cetățenii cer acțiuni concrete de la organele de drept, iar eu, în calitate de șef al statului, intenționez să iau această situație sub control propriu”, scrie șeful statului.

Amintim, în noaptea de 16 spre 17 mai, în centrul Chișinăului a avut loc un teribil accident rutier. Două persoane au decedat, iar mai multe au fost rănite. Din înregistrările video postate pe internet chiar de pasagera din mașina groazei se vede că șoferul conducea cu o viteză de 192 de km/h. Șoferul a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău. Poliția în continuare documentează și stabilește toate circumstanțele.