IGOR DODON IMPREUNA CU FAMILIA A PARTICIPAT LA MARSUL PENTRU SUSTINEREA FAMILIEI TRADITIONALE

Tradițional, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu familia, a participat la Marșul pentru susținerea familiei tradiționale, organizat de Mitropolia Moldovei. La manifestare au venit cetățeni din toate colțurile republicii, inclusiv familii cu copii.

Adresîndu-se celor prezenți în fața Catedralei Mitropolitane din Chișinău, șeful statului a menționat importanța organizării unor asemenea evenimente care contribuie la păstrarea și promovarea valorilor noastre tradiționale, care au fost apărate și transmise nouă încă de Ștefan cel Mare și Sfînt. “În pofida tuturor încercărilor de a ne infiltra valori străine, peste 90 la sută dintre cetățeni se declară promotori și susținători ai familiei tradiționale. Nu vom permite să ni se distrugă ceea ce stă la baza societății noastre”, a subliniat Președintele.

Totodată, șeful statului a reiterat că, prin decret prezidențial, anul 2019 a fost declarat Anul Familiei în Republica Moldova. În context, Igor Dodon a menționat că sînt întreprinse sute de acțiuni de susținere a familiilor tinere, celor numeroase și social-defavorizate.

În conformitate cu inițiativa lansată de șeful statului, pe 15 mai 2018, circa 300 de familii au beneficiat de indemnizația de 4000 lei, oferită de fundația Primei Doamne ”Din Suflet” familiilor în care se naște al 4-lea, al 5-lea, al 6-lea copil și mai mulți. Igor Dodon a spus că șirul acțiunilor în acest sens va continua.

De asemenea, Președintele țării a specificat că familia și valorile tradiționale reprezintă un element spiritual de importanță majoră în viața cetățenilor noștri. Igor Dodon și-a exprimat convingerea că, fiind un popor cu datini creștinești, ne este cu putință să ne făurim un viitor destoinic prin susținerea prioritară a familiei tradiționale moldovenești.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova