IGOR DODON IMPREUNA CU FAMILIA A PARTICIPAT LA FESTIVALUL FAMILIEI

Igor Dodon, împreună cu familia, a participat la Festivalul Familiei care s-a desfășurat sub patronajul Președintelui Republicii Moldova în Piața Marii Adunări Naționale.

Mii de familii au venit la evenimentul care a devenit deja tradițional. Copiii și părinții s-au distrat și s-au bucurat de atmosfera frumoasă, concursurile distractive, dulciurile și darurile oferite.

“Consider că ar trebui să avem cît mai multe acţiuni dedicate valorilor noastre tradiţionale deoarece acestea ne consolidează societatea”, a subliniat șeful statului.

În cadrul evenimentului, Igor Dodon a reiterat faptul că trebuie să păstrăm și să transmitem viitoarelor generații modelul familiei tradiționale care este baza societății noastre. Președintele a specificat că familia moldovenească trebuie să fie familia completă care să asigure educația spirituală și morală a copiilor. În context, șeful statului a subliniat că personal pentru dumnealui, valorile familiale, familia tradițională și păstrarea acestor valori reprezintă un obiectiv de bază.

După cum este bine cunoscut, prin decret prezidențial, anul 2019 a fost declarat Anul Familiei în Republica Moldova. Astfel, în scopul promovării, protejării și susținerii integrității familiilor, este pus în acțiune un amplu program național de activități menite să consolideze relațiile sănătoase în familie. De asemenea sînt depuse eforturi substanțiale pentru susținerea familiilor tinere, a celor numeroase, monoparentale și social-vulnerabile.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova