IGOR DODON II SUGEREAZA LUI PAVEL FILIP SA-SI DEA DEMISIA ONORABIL

Implicarea Uniunii Europene în negocierile privind formarea viitorului guvern este o acțiune neconstituțională.

Declarația aparține președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, care îl îndeamnă pe prim-ministrul Pavel Filip să-și prezinte demisia, după ce el a declarat că partenerii UE ar putea media un acord politic între forțele proeuropene post-2019, transmite Noi.md.

„Proeuropenii ne acuza pe noi de relația de prietenie cu Rusia, dar ei îi invită pe comisarii europeni, la modul direct, sa le facă guvernul după alegeri. Ar fi bine ca domnul Filip să examineze oportunitatea unei demisii onorabile acum, după ce a declarat că e gata sa cedeze guvernarea unor forte străine. Se confirmă ce am spus de atîta timp – că europenii pregătesc un nou AIE în Moldova, se pregătesc sa preia din nou conducerea țării noastre, creînd o majoritate pe centru-dreapta, așa cum au făcut pe vremea AIE-1, AIE-2 etc.”, a spus Igor Dodon.

Șeful statului a calificat declarația drept o încălcare grava a suveranității statului.

„Dar nu vor reuși nimic, nicio negociere nu îi va ajuta, pentru ca ei toți vor fi în opoziție după alegerile din toamnă. Timpul eurounionistilor e pe ducă, după aproape 10 ani de guvernare incompetentă și dezastruoasă”, a conchis Igor Dodon.

Sursa: NOI.md