IGOR DODON II AVERTIZEAZA PE GUVERNANTI: "ORICE RABDARE ARE LIMITE"

Președintele Igor Dodon a criticat dur gestul făcut de guvernanți prin care președintele Parlamentului, Andrian Candu, a promulgat prin decret, în locul șefului statului, două legi votate repetat de către Parlament.

"Guvernarea eurounionistă înțelege că se poate menține la putere doar prin abateri grave de la principiile democratice și ale statului de drept. Este condamnabil că aceste derapaje ale guvernării sînt susținute de Curtea Constituțională", a scris pe pagina sa de facebook președintele țării, Igor Dodon.

El mai precizează că "miniștrii numiți azi sînt lipsiți de legitimitatea cuvenită și vor intra în funcție cu prezumția vinovăției pentru modul în care au fost învestiți. Dar și pentru modul în care s-au manifestat în celelalte guvernări corupte".

Igor Dodon susține că aceste acțiuni ale guvernării ar putea determina o "ieșire în forță a poporului".

"În alt context politic și geopolitic, ar fi fost justificată o ieșire în forță a poporului pentru a pune capăt acțiunilor sfidătoare ale guvernării. Acum însă, cînd pînă la declanșarea alegerilor parlamentare au rămas doar cîteva luni, trebuie să evităm emoțiile și dorința de a pedepsi Guvernul cu orice preț. Orice destabilizare socială sau revoltă poate produce victime și va pune sub semnul întrebării rezultatele alegerilor parlamentare, fie și anticipate", a scris Dodon.

Oricum, președintele țării spune că nu renunță la ideea de a organiza proteste.

"Însă orice răbdare are limite. Guvernarea trebuie să renunțe la practicile de trișare a statului de drept și de compromitere a Constituției și a instituțiilor statului. Fiindcă și opoziția socialistă, și Președinția își rezervă dreptul de a face un apel la mobilizarea sutelor de mii de cetățeni pentru a pune capăt acestor fărădelegi și abuzuri constituționale", a spus el.

Președintele țării și-a încheiat mesajul cu un avertisment făcut public: "Să aveți în vedere, domnilor din Guvern și din majoritatea parlamentară, că cetățenii văd și înțeleg totul. Cu cît mai antisocial și antistatal vă comportați acum, cu atît mai dureroasă va fi lovitura pe care o veți primi. Rugați-vă să primiți această lovitură abia în alegerile parlamentare, nu mai devreme", a conchis el.

Sursa: sputnik.md

Virginia Filip 16.01.2018 - 15:17

Tocmai Dodon s-a gasit sa vorbeasca? El care face totul numai dupa indicatiile lui Putin? hai sa fim seriosi, domnule presedinte! Intai sa ne vedem de tara noastra si dupa aceea sa mergem sa cerem sfaturi. pana atunci noi suntem moldoveni.