IGOR DODON I-A RASPUNS LUI PAVEL FILIP

După ce premierul Pavel Filip l-a acuzat de populism pe șeful statului pentru că nu vrea să semneze decretul de numire în funcție a noilor miniștri, Igor Dodon a venit cu o replică.

„Domnul Prim-Ministru Filip are miniștri care nu pot lucra eficient și apoi încearcă să pună în locul lor alții și mai incompetenți. Aceasta e o problemă cronică a guvernărilor eurounioniste și premierul nu trebuie să dea vina pe Președinție pentru eșecurile și politica de cadre proastă a Executivului.

Populism este atunci cînd îți amintești de nevoile oamenilor doar înainte de alegeri. Iar încălcarea Constituției este atunci cînd uzurpezi puterea și transformi Curtea Constituțională în filială de partid.

Colaborarea dintre instituțiile statului presupune dialog, nu forțarea șefului statului să accepte persoane necalitative în funcții înalte. Dacă-i vor atît de mult, să și-i numească ei prin mascaradă de 5 minute, cum au mai făcut-o.

Eu nu voi accepta șantaje și ultimatumuri din partea majorității parlamentare, care folosește instituțiile puterii ca instrument de presiune. Nu-mi schimb opinia odată luată și nu voi ceda presiunilor.

Nu a rămas mult timp și lucrurile în această țară se vor schimba cardinal, după alegeri. Pînă atunci, încercarea eurounioniștilor de a guverna și de a schimonosi democrația continuă”, a scris Igor Dodon pe o reţea de socializare.