IGOR DODON: EXISTĂ MULTE INTREBARI FATA DE PLAHOTNIUC, SI NU DOAR IN MOLDOVA SI RUSIA

La toate aceste întrebări, afirmă șeful statului, va trebuie să răspundă.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a acuzat pe reprezentanții Partidului Democrat, fără a da nume, de complicitate la contrabanda cu chihlimbar din Ucraina în Hong Kong, prin Aeroportul Chișinău, precum și de atacuri de tip raider de preluare frauduloasă a unor afaceri. Potrivit unei declarații făcute de șeful statului la postul de televiziune “Mir”, toate aceste cazuri sînt investigate de organele de anchetă ale țării.

„În interiorul Moldovei există multe întrebări față de Plahotniuc. Ştim că partenerii externi, Rusia, pentru că e cetățean rus, au şi ei niște întrebări. Dar eu știu că și partenerii noștri occidentali au niște întrebări. Dispun de informații că în Elveția și în alte ţări - ţări UE”, a declarat Dodon.

Anterior, MAI al Rusiei l-a pus sub acuzare, în absenţă, pe fostul președinte al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, pentru contrabandă și punere în circulaţie a drogurilor, precum și de organizarea unei structuri criminale.

Plahotniuc a respins aceste acuzații. El a anunțat că a părăsit temporar teritoriul Republicii Moldova pentru a-și proteja familia. Potrivit ministrului Afacerilor Interne Andrei Năstase, Plahotniuc a ieșit din țară prin Ucraina, iar de acolo a zburat la Londra.

Președintele moldovean consideră că toți trebuie să răspundă potrivit legii și nimeni nu va reuși să se ascundă pe această planetă atunci cînd există un consens între partenerii externi.

“Pe Lună nu va zbura la sigur. Va răspunde neapărat la acele întrebări care îi vor fi adresate”, a declarat Dodon.

Sursa: sputnik.md

Virginia Filip 01.07.2019 - 15:24

Inclusiv tu, Dodon vei da explicatii intr-o zi. Tradarea se pedepseste. Daca Plahotniuc a reusit sa fuga, tu sigur nu o sa scapi.