IGOR DODON EXAMINEAZA POSIBILITATEA PARTICIPARII LA ALEGERILE PARLAMENTARE

Igor Dodon a anunțat astăzi că examinează posibilitatea să participe pe listele socialiștilor la alegerile parlamentare din 2019.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat astăzi că nu exclude că va participa la alegerile parlamentare din 2019 în calitate de candidat la funcția de deputat pe lista de partid a PSRM în circumscripția națională. Anunțul a fost făcut după ședința Consiliului republican al PSRM, la are Dodon a participat în calitate de invitat și lider neoficial.

”Examinez posibilitatea să particip pe listele socialiștilor la alegerile parlamentare din 2019. Legislația îmi permite acest lucru, asta înseamnă că voi ajuta partidul să obțină majoritatea în Parlament. Legislația nu presupune suspendarea președintelui și primului ministru în cazul în care candidează la președinție”, a declarat șeful statului.

Igor Dodon a precizat că după anunțarea rezultatelor alegerilor parlamentare din februarie va rămîne în funcția de președinte al țării.

”Sarcina noastră este să obținem majoritatea voturilor la alegerile parlamentare”, a reiterat Dodon.

Președintele a mai anunțat că, începînd de astăzi, PSRM intră în campania preelectorală activă pentru alegerile parlamentare.

Igor Dodon a mai anunțat presa că în luna octombrie PSRM va organiza o acțiune de anvergură în PMAN, fără ca să ofere mai multă informație.

”În octombrie ne vedem masiv în centrul Chișinăului”, a declarat Dodon.

Pe data de 24 februarie 2019, în Moldova vor fi organizate alegerile parlamentare ordinare. Din 2019, scrutinul parlamentar va fi organizat în baza unui sistem mixt (proporţional şi majoritar) într-o circumscripție națională și în circumscripții uninominale. În circumscripția națională se aleg 50 de deputați în baza votului reprezentării proporționale. În circumscripțiile uninominale se aleg 51 de deputați în baza votului majoritar, cîte unul de la fiecare circumscripție.

Sursa: sputnik.md