IGOR DODON: EU CRED CA PARLAMENTUL TREBUIE DIZOLVAT, CU CIT MAI REPEDE, CU ATIT MAI BINE

Actualul Parlament nu corespunde rezultatelor alegerilor din februarie 2019 și trebuie dizolvat, pentru ca cetățenii să aleagă o altă componență. De această părere este președintele țării, Igor Dodon.

Șeful statului a anunțat că astăzi urmează să se întîlnească cu reprezentanții din conducerea celor două partide aflate la guvernare – PSRM și PDM, pentru a discuta agenda acțiunilor următoare.

Printre subiectele de bază care vor fi discutate ar fi și scenariul privind modalitatea de dizolvare a actualului Parlament, pentru a organiza alegeri legislative anticipate.

„Eu cred că Parlamentul trebuie dizolvat, cu cît mai repede, cu atît mai bine. El nu mai reprezintă votul din alegerile de anul trecut”, a declarat Igor Dodon cu referire la plecările din partide care au avut loc în acest an.

Șeful statului a mai anunțat că, fie săptămîna viitoare, fie peste o săptămînă se va convoca ședința Biroului permanent al Legislativului pentru a decide data primei ședințe a Parlamentului. Deputații revin la muncă începînd de astăzi, 1 septembrie.