IGOR DODON EFECTUEAZA O VIZITA LA MOSCOVA

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, şi-a început cea de-a treia vizită în capitala Federației Ruse, la invitaţia omologului său rus, Vladimir Putin.

În cadrul vizitei, şeful statului va participa la Parada Victoriei din Piaţa Roşie. Este prima dată în ultimii 15 ani, cînd un lider al Republicii Moldova participă la acţiunile dedicate zilei de 9 Mai, de la Moscova. Igor Dodon este însoţit de consilierul său pe probleme de politică externă, Ambasadorul Moldovei în Rusia, Andrei Neguţa, purtătorul de cuvînt prezidenţial, Ion Ceban, precum şi soţia, Galina Dodon, şi fiul mijlociu, Bogdan.

La 10 mai, Igor Dodon va avea o întrevedere cu preşedintele Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, precum şi cu alţi demnitari din Rusia.

Amintim că vizita actuală a lui Igor Dodon la Moscova este a treia la număr, de la începutul acestui an. În această perioadă, au fost realizate mai multe înţelegeri, au fost soluționate mai multe chestiuni, în special cele ce ţin de exporturile de produse moldoveneşti şi situaţia migranţilor din Moldova în Rusia.

Astfel, potrivit informaţiei difuzate de Biroul Naţional de Statistică, exporturile de produse moldoveneşti în Federația Rusă au crescut cu 42%, ceea ce a compensat simţitor reducerea acestora din perioada 2014-2016. În primele două luni ale anului în curs, exporturile de vinuri spre Rusia au crescut, practic, de 5 ori, iar cele de mere – de 7,3 ori.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei RM

 

Nistor Grigore 09.05.2017 - 09:12

Ca o justificare a deselor vizite in Rusia ale agentului rus Игорь Додон, comunicatul de presa vorbeste de cresterea expotului de mere si de vin in Rusia. Ce daca agentul Додон lucreaza in Moldova pt. Kremlin atata timp cat creste exportul de mere si vin, moldoveni vor fi deci fericiti.