IGOR DODON EFECTUEAZA O VIZITA DE LUCRU IN ORASUL COMRAT DIN UTA GAGAUZIA

În cadrul vizitei de lucru în orașul Comrat din UTA Găgăuzia, Igor Dodon a văzut cum decurg lucrările de construcție a Grădiniței de copii Nr. 1, care este edificată cu suportul bunilor noștri prieteni și parteneri turci.

Lucrările de construcție au demarat în luna iulie curent iar darea în exploatare este preconizată pentru luna decembrie a acestui an. Va fi o grădiniță modernă, care va funcționa în regim special cu program prelungit, și va dispune de toate posibilitățile pentru a educa zeci de copii.

Șeful statului a exprimat mulțumiri guvernului Republicii Turce pentru suportul acordat și a încurajat și toți parteneri externi să investească în proiecte sociale în țara noastră.

După vizita la grădiniţa aflată în construcţie, Președintele țării a examinat planul general al Zonei de Liber Antreprenoriat PP „Valcaneş”.

”Investitorii care sînt dispuşi să-şi deschidă o întreprindere la Comrat, vor beneficia de o infrastructură dezvoltată şi terenuri pentru amplasarea utilajelor și tehnicii de producţie. Astfel, agenţii economici vor putea economisi o bună parte din fonduri, care vor putea fi investite în construcţia de infrastructură suplimentară. În acest caz este vorba despre investiţii de zeci de milioane de euro”, a menționat, Igor Dodon.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova