IGOR DODON EFECTUEAZA O VIZITA DE LUCRU IN AUTONOMIA GAGAUZA

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, efectuează o vizită de lucru în Autonomia Găgăuză, în cadrul căreia a avut o întrevedere cu bașcanul, Irina Vlah și președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Vladimir Kîssa.

Oficialii au discutat mai multe subiecte cu privire la dezvoltarea autonomiei. Interlocutorii au remarcat implementarea cu succes a unor proiecte sociale și umanitare de importanță majoră, au analizat planurile de dezvoltare a regiunii pe viitor.

În mod special, părțile au examinat acțiunile de pregătire a marcării celor 25 de ani de la adoptarea de către Parlamentul Republicii Moldova a Legii „Cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei (Gagauz Yeri)”. De asemenea, interlocutorii au discutat despre adoptarea de către Parlamentul Republicii Moldova a trei proiecte de lege cu privire la Găgăuzia, care vizează armonizarea legislației republicane și regionale.

În context, doamna Vlah a venit cu propunerea de a convoca o ședință a grupului de lucru format din deputați ai Parlamentului Republicii Moldova și ai Adunării Populare din Găgăuzia. Igor Dodon a informat-o pe doamna Irina Vlah că la următoarea ședință a Parlamentului, fracțiunea parlamentară proprezidențială a Partidului Socialiștilor va lansa inițiativa cu privire la adoptarea pachetului de proiecte de lege respectiv.

După Comrat, șeful statului intenționează să viziteze satul Cișmichioi și, în special, grădinița de copii construită cu suportul și la inițiativa Președintelui Republicii Turkmenistan, Gurbangulî Berdîmuhamedov. De asemenea, Igor Dodon va vizita biserica din localitate și se va întîlni cu locuitorii satului, după care va merge în satul Etulia, unde va vizita grădinița de copii și va discuta cu localnicii.

Pe finalul zilei, Președintele țării va vizita orașul Vulcănești, care astăzi marchează Hramul orașului. În legătură cu aceasta, șeful statului va oferi bisericii din localitate cîteva obiecte de cult și împreună cu locuitorii va marca Ziua Orașului.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova