IGOR DODON: DORINTA SOCIALISTILOR SI A PRESEDINTELUI ESTE SA RESTITUIE CANALELE DE TELEVIZIUNE RUSESTI SI SA RIDICE RESTRICTIILE PENTRU TOTI

„Partidul Democrat a obligat cetățenii să privească la televizor ceea ce PDM și liderul său, Vladimir Plahotniuc, au considerat necesar. Cu toate acestea, trebuie să le permitem oamenilor să urmărească tot ce își doresc.” Această opinie a fost exprimată de către Președintele Igor Dodon în cadrul unei „linii directe” organizate în reţeaua de socializare „Odnoklassniki”, comentînd posibila ridicare a interdicției retransmisiei canalelor TV rusești.

“De la început am fost împotriva și vom solicita o revizuire a legii. Este real, în actualul Parlament, cu partidele actuale? Vom negocia, deoarece există poziții diferite și avem nevoie de 51 de voturi pentru acest lucru. Dar dorința socialiștilor și a Președintelui este să restituie canalele de televiziune rusești și să ridice restricțiile pentru toți, și pentru Vest, și pentru Est. Oamenii trebuie să aleagă ceea ce doresc să vizioneze. Vom insista asupra modificării legislației. Cred că colegii noștri din Parlament se vor ocupa cu aceste probleme în Toamnă”, a declarat Igor Dodon.