IGOR DODON, DESPRE VIITORUL PROCUROR GENERAL AL MOLDOVEI

Președintele țării a vorbit astăzi despre calitățile pe care trebuie să le aibă viitorul Procuror General al Republicii Moldova.

Președintele țării, Igor Dodon, susține că Procurorul General obligatoriu trebuie să fie cetățean al Republicii Moldova. Declarația a fost făcută în contextul avizării de către Guvern a unui proiect de lege elaborat de deputații din coaliția majoritară prin care s-a exclus condiția privind obligația de a deține cetățenia Republicii Moldova de către candidatul la funcția de Procuror General.

”Referitor la numirea în funcții importante în stat, că este vorba despre Procurorul General sau conducătorii altor instituții, poziția mea și sînt ferm convins că poziția majorității cetățenilor, este că trebuie să fie cetățeni ai Republicii Moldova, dacă ținem la statalitatea noastră, dacă ne considerăm un stat independent”, a declarat astăzi șeful statului.

Igor Dodon a mai spus că în funcția de Procuror General trebuie promovată o persoană profesionistă.

”Avem profesioniști în Republica Moldova pentru orice funcție. Trebuie să asigurăm un concurs public, transparent și să dăm posibilitate persoanelor profesioniste să se manifeste”, a menționat Dodon.

Sursa: sputnik.md