IGOR DODON, DESPRE MOARTEA LUI KOBZON: E O MARE PIERDERE

Președintele Republicii Moldova a declarat că trecerea din viață a lui Iosif Kobzon este o mare pierdere și că el va rămîne în memoria tuturor generațiilor care au crescut cu muzica lui.

Președintele moldovean, Igor Dodon, a transmis un mesaj de condoleanțe în legătură cu trecerea în neființă a marelui artist din Rusia, Iosif Kobzon.

”Cu multă durere în suflet am aflat că astăzi a plecat din viață unul dintre cei mai mari artiști contemporani, Iosif Kobzon. Talentul său a fost apreciat de milioane de oameni. Generații întregi au crescut cu șlagărele lui”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Dodon a mai adăugat că Iosif Kobzon a fost mereu un oaspete așteptat în Moldova, bucurîndu-se de respectul și dragostea cetățenilor moldoveni.

”Este o mare pierdere. Pleacă o întreagă epocă… Iosif Kobzon va rămîne meru în memoria noastră”, a mai adăugat președintele țării.

Artistul emerit al Federației Ruse, Iosif Kobzon, s-a stins din viață la vîrsta de 80 de ani, din cauza unei boli incurabile.

Kobzon s-a născut pe 11 septembrie 1937 în Ucraina, în orașul Chasov Yar din regiunea Donețk, a început să cînte din copilărie.

Kobzon a fost laureat al diferitelor concursuri și festivaluri, iar în timpul carierei sale a lansat peste 50 de albume. De asemenea, artistul s-a angajat activ în activități sociale și politice.

Sursa: sputnik.md